Bonusi za sportsko klađenje

U sve brojnijoj konkurenciji onlajn sportskih kladionica na domaćem tržištu jedan od glavnih aduta koji može biti presudan u odluci o odabiru jeste i ponuda bonusa za sportsko klađenje koje su na raspolaganju igračima. Postoji više vrsta bonusa za sportsko klađenje, koje igračima mogu odgovarati više ili manje u zavisnosti od njihovih platežnih mogućnosti, ali i onih koji svakako neće škoditi, kao što su oni koji se dobijaju samom registracijom ili uplatom prvog depozita. Međutim, za svaki bonus za sportsko klađenje najčešće postoji određena uslovljenost i često mogu biti manje privlačni nego što to deluje na prvi pogled, pošto su uglavnom pompezno istaknuti. Tako se određeni bonus za sportsko klađenje može dobiti samo uz veoma veliki rizik ili čak ne mora biti dostupan vama iz nekog razloga ni u kom slučaju. Ono čime se možete voditi kada je o ovom segmentu reč prilikom odabira onlajn kladionice jeste i pitanje da li su bonusi za sportsko klađenje zastupljeni za one sportove koje vi preferirate.

Vrste bonusa za sportsko klađenje

S vremenom je sve razuđenija ponuda bonusa za sportsko klađenje, a posebno je odlika onlajn kladionica na kojima se klađenje uveliko seli, iako kod nas još uvek nije dobilo potpuni primat. Najviše se govori o bonusu dobrodošlice, pošto se na taj način novi igrači direktno privlače, pa što je povoljniji to će automatski biti prvi razlog zbog kog će neko pohitati da se registruje baš u toj određenoj kladionici. Zanimljivo i neverovatno je da i pored toga čak postoje priređivači igara na sreću koji ne nude bonuse za sportsko klađenje, niti za kazino na svojim sajtovima. Međutim, tu su takođe i bonusi poput kešbeka, njemu srednog kešaut bonusa, zatim besplatne opklade, popularni free bet-ovi, a bolje kladionice će se istaći i bonusom za povratak, kombinovanim bonusom, ili čak onima koji će uvećati prvi dobitak ili kvote koje inače važe. Ukratko ćemo vam predstavti neke od najčešćih bonusa, kako biste imali uvida u prednosti svakog od njih, kao i na izbor koji se može pojaviti na onlajn kladionicama. Postoje i oni bonusi za sportsko klađenje koji nagrađuju igrače koji dugo koriste usluge kladionice, ali oni svakako nisu interesantni onima koji žele tek da odaberu adekvatnu onlajn kladionicu.

Bonusi za sportsko klađenje - Meridianbet ponuda

Bonus dobrodošlice

Bonus dobrodošlice bi trebalo, kao što je gore navedeno, da bude prvi adut u privlačenju novih igrača da se registruju baš na tom mestu, što bi posebno trebalo da znaju nove kladionice na određenom tržištu, koje još uvek nisu dovoljno ili nisu uopšte poznate ljubiteljima klađenja. Međutim, i ovakav bonus za klađenje, koji je ujedno i najčešći, nije nimalo jednoličan i razlikuje se od kladionice do kladionice. Najčešće se daju nakon prvog uplaćenog depozita, i izraženi su kao procenat od te sume. Nije redak slučaj da se nailazi i na 100% bonusa dobrodošlice u odnosu na prvi uplaćeni depozit, a negde čak i do 200% ili više, ali će se u tom slučaju verovatno kriti određena uslovljenost. Slikovito objašnjeno, ukoliko je bonus 100% na prvi depozit, na 1.000 uplaćenih dinara dobijate još toliko kojima možete raspolagati u sklopu kladionice. Naravno, nećete dobit novac na poklon i mogućnost da tih hipotetičkih 1.000 dinara odmah podignete, već samo mogućnost da ih obrnete, bez rizika.

Druga karakteristika ovakvog bonusa dobrodošlice na koju takođe treba obratiti pažnju jeste maksimalni iznos bonusa za klađenje koji se može isplatiti po ovom osnovu. Tako bi gornje ograničenje bonusa dobrodošlice moglo umnogome da neutrališe na prvi pogled blistavi stopostotni bonus koji duplira prvi uplaćeni depozit. Tako bi recimo maksimalni bonus mogao biti ograničen na 1.000 dinara, pa ukoliko u startu želite da se pripremite za obilno klađenje sa recimo 10.000 uplaćenog depozita, nećete osetiti velike povlastice.

Na kraju treba napomenuti da postoje i kladionice koje bonus dobrodošlice isplaćuju automatski nakon registracije, bez obzira na prvi uloženi depozit. U sklopu paketa za bonus dobrodošlice može se naći i mogućnost dodatnog bonusa i na drugi depozit. Bonus dobrodošlice ima i određeni rok trajanja, pa njim može raspolagati samo igrač koji se nedavno registrovao i sa tim bi trebalo planirati od samog starta, kako se ne bi “prokockao” iako niste za isti ništa uložili.

Free Bets – Besplatne opklade

Ponuda bonusa za sportsko klađenje često uključuje i popularne free betove, što nije nita drugo do doslovno – mogućnost besplatne opklade. Naravno, i ovde će kvalitet ponude varirati u zavisnosti od nekoliko parametara.

Ne razlikuje se mnogo od bonusa dobrodošlice, ali je dostupan i starim i novim korisnicima usluga kladionice. Odlikuje se uplatom od strane kladionice u nekom trenutku određene sume koja se može koristiti isključivo u svrhu klađenja i pokušaja obrtanja novca, koji se potom može povući na račun ili se dalje kladiti njim i držati na nalogu. Ipak raspitajte se, kao i u slučaju bonusa dobrodošlice, o uslovima. Iznos ovog bonusa se kasnije, na primer, može odbiti od dobitka koji je ostvaren pomoću njega.

Najčešće se daje mogućnost aktiviranja posle uplate depozita i u najvećem broju slučajeva iznosi 50% dodatih na taj depozit, ali postoje i oni stopostotni. Nekada nije uslovljen uplatom depozita, već je dostupan automatski, ali je to veoma redak slučaj i uglavnom se daje za igrače koji su duže prisutni u kladionici, kako ne bi došlo do najobičnije zloupotrebe takve opcije.

Ono na šta takođe treba pripaziti kada nameravate da uzmete ovaj bonus jeste i uslovljenost visinom kvote na koju se može raspolagati ovim sredstvima, kao i na koji način se može kombinovati sa uplaćenim depozitom.

Bonusi za sportsko klađenje - Circus bonus dobroošlice iznosi 100% od depozita, a maksimalno može iznositi do 10.000 dinara

Kešbek bonus za sportsko klađenje (mogućnost povraćaja novca)

Jedan od najčešćih pojmova koji su karakteristični za kladionicu jeste i sistem, a zapravo se odnosni na mogućnost da možete osvojiti novac i ukoliko ne pogodite sve parove koje ste stavili na tiket. Ovo je usko povezano sa kešbek bonusom, koji se odnosi na povraćaj dela novca, odnosno neku vrstu utešne nagrade.

Tako, u zavisnosti od uslova kladionice koja daje ovakvu mogućnost, možete ostvariti veći ili manji dobitak i u slučaju da promašite neki od parova. Kako biste imali takvu mogućnost, možda ćete biti uslovljeni brojem parova na tiketu ili pak ukupnom kvotom za koju može važiti ovakva mogućnost. Ovakva vrsta bonusa je na domaćem tržištu klađenja dostupna već više od decenije.

Kešaut bonus

U dijapazonu bonusa za sportsko klađenje često imate i mogućnost kešaut bonusa, koji je srodan i neka je vrsta kešbeka, ali ga ne treba mešati. Paralelno sa razvojem klađenja uživo, sve je popularnija i ovakva mogućnost. Kešaut bonus daje mogućnost da se u određenom trenutku povuče novac i ostvari dobitak iako nisu završene sve utakmice koje ste odigrali na tiketu. Od kladionice i konkretnog bonusa zavisiće koliko na ovaj način možete inkasirati. Visina ovog bonusa može zavisiti od više faktora, kao što su vreme uplate tiketa, visina uloga, broja događaja koji nisu počeli i njihove vrednosti, kao i onih koji su već počeli, bonusa na broj odigranih događaja, ostvarenih benefita na uplatu tiketa – kao što su promocije ili vaučeri….

Bonusi za sportsko klađenje - Mozzartbet Kešaut bonus

Kombo bonusi za sportsko klađenje

Kombo bonus daje prednost onima koji na tiket stave više mečeva, i potencijal za dobitak se praktično povećava sa brojem odigranih parova. Mogu varirati u velikoj meri u odnosu na ulog, od 3% do čak 1.000%.

Bonusi za sportsko klađenje koji nisu česti

Postoje bonusi za sportsko klađenje za koje možda niste čuli jer se (još uvek) retko i sreću na domaćem tržištu, iako bi neki mogli da privuku veći broj igrača. Predstavićemo vam neke od njih.

Reload bonusi

Radi se o bonusu za povratak u određenu kladionicu i veoma se retko daje. Logično, nemenjen je onima koji su se kladili preko određene onlajn kladionice, ali su već duže vreme neaktivni. Kladionica će korisnika pokušati da privuče nazad tako što će ga o bonusu obavestiti putem mejla i broja telefona koje je ostavio prilikom registracije.

Bonus na prvi dobitak

Još jedan veoma redak bonus za sportsko klađenje u domaćim kladionicama jeste i onaj koji se daje na prvi dobitak. Razlikuje se u odnosu na bonus dobrodošlice po tome što se isplaćuje tek nakon, i ako, prva opklada nakon registracije bude uspešna. Izražava se u procentu od dobitka ili je u visini celokupnog dobitka.

Bonus za sportsko klađenje putem mobilnih uređaja

Ono što gotovo sada već svaka kladionica poseduje jeste aplikacija i optimizovane verzije za pristup sa mobilnih uređaja, poput telefona i tableta. Bez toga se u startu nijedan priređivač ne može smatrati ozbiljnim i znači da ga je uveliko pregazilo vreme. Svetske kladionice daju i posebne bonuse za klađenje preko mobilnih uređaja, ali su kod nas prava retkost. Dakle, postoje i bonusi za sportsko klađenje koji zavise od uređaja sa kog se pristupa platformi, ili pak za upotrebu aplikacije .

Bonus za lojalnost (Loyalty bonus)

Neke od kladionica će posebno nagraditi verne igrače. Ukoliko neko svakodnevno uplaćuje određeni minimalni iznos u svrhu klađenja ili pak uplate dosežu određeni ukupan iznos za neki period, mogu računati na bonus. Kod ovakvih bonusa uslovi jesu propisani unapred i možete sračunati kako da dođete do njih, ali su veoma detaljni i zahtevni.

Uslovi za upotrebu bonusa za sportsko klađenje

Kladionice mame nove korisnike raznoraznim bonusima, ali i oni sami nisu bezuslovni, pošto kladionice žele da obezbebde da ne budu na gubitku kada daju bonus, ali i od eventualnih zloupotreba. Najčešće će uslov za upotrebu aktiviranog bonusa biti visina kvote i broj parova, ali ne smete zaboraviti ni rok za upotrebu bonusa, koji najčešće nije duži od mesec ili 15 dana. Kada je reč o visini kvote i broju parova, donje granice najčešće nisu naročito velike, ali svakako obratite pažnju, jer se može desiti i da je drugačije.

Da li se isplati bonus za sportsko klađenje?

Bonusi za sportsko klađenje, kao što bi sama reč rekla, retko kada mogu naštetiti, ali je oprez ipak neophodan, kako biste eventualno poštedeli svoje živce. Pre svega je važno obratiti pažnju na rok trajanja kako ne biste izgubili ovakvu mogućnost, ili se eventualno iznervirati kada vam se iznos bonusa oduzme od dobitka koji ste ostvarili pomoću istog. Čini se da ponuda bonusa u domaćim kladionicama može još dodatno da se osavremeni u skladu sa savremenim svetskim trendovima, ali je u nekim slučajevima i suženo tržište problem, pošto kladionice ne žele da im bonusi koje nude na kraju budu neisplativi.

Scroll to Top