Uživo klađenje

Ono što već neko vreme nije nova mogućnost i na šta su kladioničari već navikli jeste klađenje uživo, koje višestruko uvećava opcije za ulaganje, a samim tim i za dobitak. Istovremeno ne izostaje ni zabava ukoliko tipujete na sport koji inače volite, pa će vam ovakav vid uvećati užitak. Kladionice u skladu sa vremenom sve više pažnje posvećuju ovoj formi klađenja, a sa razvojem tehnologije i onlajn klađenja prednosti su se višestruko uvećale.

Suština Uživo klađenja

Uživo klađenje je mogućnost da se na tiket odigra utakmica koja traje u trenutku kada biste želeli da se opkladite, po kvotama koje važe u datom trenutku i koje se menjaju tokom mečeva – ili npr. trka, u zavisnosti od sporta – u skladu sa dešavanjima na sportskom borilištu koje ste odabrali. Ovakav trend koji su pokrenule najeminentnije svetske kladionice ubrzo su sledile mnoge druge, a bez ovakve ponude kladionica se više ne može smatrati ozbiljnom. Ovakav način opklade može biti veoma privlačan zbog dinamičnosti, ali to može biti i mač sa dve oštricce. Nekada vas adrenalin može povući na nedovoljno promišljenu opkladu. Opklade se zapravo ne razlikuju od onih koje se ulažu pre početka mečeva, pa su mogućnosti različite.

Mozzartbet Uživo klađenje

Mogućnosti za klađenje uživo

Opcije koje su vam na raspolaganju za klađenje uživo tokom mečeva ne razlikuju se od onih standardnih. Tako se možete u toku utakmice opkladiti na tim koji gubi i na kog će se u tom momentu povećati kvota. Međutim, možete igrati i na ukupan broj golova ili plus/minus poene ili golove, u zavisnosti od sporta. Mogućnosti će ipak zavisiti od konkretne ponude kladionica, koje mogu varirati i u zavisnosti od važnosti utakmica i takmičenja, pošto za ona najvažnija postoji i najveće interesovanje.

U fudbalu može biti ponuđena i mogućnost klađenja na neke veoma sitne detalje, kao što je predviđanje koji će tim imati naredni korner, ko će dobiti prvi sledeći žuti karton, ko će napraviti sledeći faul, bilo da je reč o igraču ili timu. U košarci to može biti pobednik, ali možete se opkladiti i koji će tim dobiti određenu četvrtinu ili da li će ukupan broj poena izaći u plus ili minus u odnosu na postavljenu granicu u tom trenutku. U tenisu su mogućnosti takođe raznovrsne. Možete se opkladiti na pobednika određenog seta, gema, na to ko će imati prvi sledeći viner, sve u zavisnosti od ponude kladionica.

Klađenje uživo online

Razvoj tehnologije je značajno unapredio mogućnosti klađenja i generalno igara na sreću, a na taj način je ostavaren ideal mnogih ljubitelja sporta i klađenja, da mogu iz svojih soba, sa posla, kafića ili kog god drugog mesta uložiti opkladu i sastaviti tiket. Potreban je samo pametni telefon, tablet, laptop ili sličan uređaj sa kog se može pristupiti onlajn kladionici, uz registraciju, a mogućnosti su dosta velike jer u Srbiji postoji puno onlajn kladionica. Sa razvojem onlajn klađenja simetrično ide i razvoj klađenja uživo, pošto sada možete na nekom od mnogobrojnih sportskih kanala pratiti utakmice i kladiti se istovremeno na iste u zavisnosti od razvoja situacije na terenu.

Maxbet Uživo klađenje

Važnost poznavanja sporta kod klađenja uživo

Ono što se preporučuje kod klađenja uopšte je još izraženije kod uživo klađenja a to je – poznavanje sporta na koji se kladite. Gotovo da je besmisleno da neko ko se ne razume u određeni sport igra tiket uživo. Posebno ukoliko ne poznaje ni pravila tog sporta – gotovo da ne bi imao šanse osim ukoliko ga posluži puka sreća. Međutim, treba uzeti u obzir da tu potpuno izostaje motiv zabave. Čak i ako poznajete pravila, uzalud je ukoliko dubinski ne pratitie sport, prethodne rezultate i mogućnosti određenih timova i takmičara. Zato se prethodno preporučuje pre svega detaljno istraživanje i analiza, kao i istorija međusobnih okršaja timova koji se susreću u datoj utakmici, kako biste shvatili da li postoji mogućnost da je neko daleko bolji u drugom poluvremenu ili u kasnijoj fazi npr. teniskog meča.

Pratiti pažljivo mečeve!

Vezano sa prethodnim parametrom, uživo klađenje iziskuje i pažnju tokom samih mečeva. Najbolji način je da se utakmice i mečevi prate direktno. Već pomenute tehnološke mogućnosti sada pružaju šansu da se kladite i na uživo mečeve dok prisustvujete istim direktno sa stadiona, ali je zaslužna i za to da možete gotovo sve iole bitnije, ali i mnoge manje bitne i manje poularne utakmice pratiti iz svoje sobe. Neke kladionice i same pružaju uslugu striminga za određena takmičenja, ili pak navode mogućnosti za praćenje.

Kada imate direktan uvid u tok utakmice možete primetiti bitne detalje, kao što je povreda određenog bitnog igrača u ekipnim sportovima koja može znatno promeniti šanse za pobedu, ali i uvideti koliko je neki tim u silaznoj ili uzlaznoj putanji, što može biti još značajnije u pojedinačnim sportovima, gde ishod uveliko zavisiti i od psiholoških faktora.

Brzina

Dinamičnost klađenja uživo doprinosi uzbuđenju i većoj zabavi, ali istovremeno zahteva i brzu reakciju. Dok odigrate opkladu na naredni gol, on se može desiti već u tom trenutku i da vam zamalo izmakne dobitak. Druga važna stvar kada je reč o brzini u klađenju uživo jeste da ne treba srljajti, iako će vas često trenutak povući da uložite opkaldu bez dovoljnog promišljanja.

Meridianbet Uživo klađenje

Klađenje uživo na primerima različitih sportova

Već smo naglasili važnost razumevanja određenog sporta, što je osnovni preduslov kako biste mogli da se uspešno uživo kladite na mečeve. Razmotrićemo na konkretnim primerima najpopularnijih sportova koji faktori mogu biti važni i uticati na uspešnost određene opklade uživo.

Klađenje uživo na fudbal

Može se desiti da u ranoj fazi utakmice ili na poluvremenu prednost stekne potpuni autsajder, pa će se na taj način automatski uvećati kvota na pobedu favorita, što možete iskoristiti, posebno ukoliko se igra na “vrućem” domaćem tereniu tima koji ima veliku podršku navijača, koja može kako pogurati favorita, tako i demoralisati tim koji je slabiji. Ukoliko bolji tim u prvom poluvremenu demonstrira razliku u kvalitetu velikim brojem golova, može se desiti da u nastavku dođe do izmena, kako bi se glavni igrači odmorili ili smanjio rizik od povreda, ali da se samim tim smanji i efikasnost, što može uticati na broj golova i opklade na veći ili manji broj golova od trenutno postavljene granice. Istovremeno i slabiji tim može krenuti na “sve ili ništa”, pošto mu se više ne isplati da igra izuzetno odbrambeno jer je “bunker” razbijen, pa se može razmisliti o igranju na gol za autsajderski tim. Kod ovakvih odluka od značaja može biti i određeni igrač u timu koji dobro izvodi prekide i koji na taj način može ugroziti gol, i pored toga što je njegov tim inferioran na terenu. Možda su u ponudi i upravo opklade da će biti gola iz slobodnog udarca ili slično, pa je zato poznavanje sastava timova i karakteristika igrača veoma bitno. Sa druge strane, opklade na dobijanje kartona iziskuju poznavanje naravi fudbalera. Neki su poznati kao veoma prgavi, pa jedan žuti karton znatno može uvećati šansu da na terenu na kraju utakmice na bude isti broj igrača kao na početku.

Uživo klađenje na košarku

U košarci se često viđaju veliki preokreti, posebno favorizovanih timova. Tu je šansa za dobitak na uvećanim kvotama, posebno ukoliko u timu koji gubi postoji izuzetan strelac, koji može u kratkom roku vezati mnogo poena. Za neke timove ili pak trenera koji ih vode je poznato da su bolji u prvom ili drugom poluvremenu, ili da recimo sporije počinju, pa od druge četvrtine pojačavaju ritam. Poznavanje takvih pokazatelja u košarci daje prednost i kod klađenja na pobednika određene četvrtine, ali i na veći ili manji broj poena u odnosu na postavljenu granicu u određenom trenutku. Ukoliko postoje mogućnosti za opkladu na pojedinosti kao što su recimo na to koji će tim zabeležiti sledeću rampu, važno je obratiti pažnju na igrače koji su trenutno na terenu i da li među njima ima izrazito visokih ili skočnih. Ipak, i izmene u košarci su veoma brze pa se ovakve opklade mogu “okrenuti protiv vas”, zato je brzina posebno važna.

Uživo klađenje na tenis

Klađenje uživo na teniske mečeve možda može pružiti i najveću mogućnot za dobitak onima koji dobro poznaju ovaj sport i karakteristike tenisera i teniserki, kako igračkih, tako i fizičkih i mentalnih. Često određeni autsajderi i mlađi teniseri mogu da povedu u setovima jer otpočetka igraju opušteno, pošto nemaju šta da izgube, ali se potom može javiti tzv. “strah od pobede”, kada shvate da postoji mogućnost da pobede i samim tim im se stegne ruka, a veliku ulogu u takvim situacijama može da odigra i iskustvo igrača koji gubi. Zato je važno poznavati istorijat mečeva tenisera koji međusobno igraju, pošto su neki igrači poznati po tome da gube “već dobijene mečeve”, pa se tu može kriti velika šansa za dobitak. Za igranje na ukupni broj gemova uživo takođe je važno poznavanje karaktera tenisera i teniserki, jer se neki jednostavno mogu “predati” nakon što dođe do preokreta ili izjednačenja, pa da odlučujući set izgube veoma ubedljivo. Često ćete tenisere iz svoje zemlje najbolje poznavati, ali ukoliko smatrate da se može desiti preokret u trenutku kada vode, ne smete se voditi emocijama, što može biti posebna zamka.

Ostali sportovi na koje je moguće kladiti se uživo

Razmotrili smo mogućnosti i eventualne šanse za dobitak kod klađenja uživo na najpopularnije sportove u našoj zemlji, čija će i ponuda na kladionicama biti srazmerno najveća. Međutim, uživo se možete kladiti i na mnoge druge sportove. Klađenje na američki fudbal je drugo najpopularnije u svetu, a ovaj sport ima svoju publiku i u Srbiji. Konjske trke su poznate kao kladioničarski sport, a kod klađenja uživo je ovde dodatno izražena važnost brzine rekacije jer se sve odvija veoma dinamično. Pored toga ponude za uživo klađenje postoje i za odbojku, hokej, rukomet, boks…

Zaključak

Klađenje uživo je svakako privilegija savremenog doba koja može pružiti užitak i onima koji nisu strastveni kladioničari, kako bi stekli dodatni ugođaj prilikom praćenja utakmica, posebno onlajn putem iz sopstvnenih kuća. Naveli smo neke od stvari na koje je važno pripaziti, a na konkretnim primerima demonstrirali neke od varijacija koje mogu biti bitne i iskoristiti se kako bi se stekao dobitak na klađenje u toku samog trajanja sportskog događaja.

Scroll to Top