Grand Salami

Svet sportskog klađenja nudi mnoge mogućnosti za zabavu i zaradu, od kojih svaka poseduje jedinstvene karkateristike i tipičnu privlačnost. Neke od njih su karaktersitične za gotovo sve sportove, ali sa značajnim razlikama i strategijama kojima se morate voditi, u zavisnosti od specifičnosti samih sportova, o čemu možete čitati na više mesta na ovom sajtu. Među mogućnostima se ipak izdvajaju i dve koje su specifične pre svega za klađenje na hokej na ledu, sport koji je posebno istaknut u sferi klađenja i predstavlja, uz konjske trke i trke pasa, pravu poslasticu za najstrastvenije kladioničare. Jedna je puck line klađenje, o kojoj se takođe možete informisati u posebnom tekstu na ovom istom mestu, a druga je Grand Salami, koja je stekla posebno veliku popularnost u poslednje vreme u svetskim razmerama, ana koju ćemo se ovde fokusirati kako bismo istakli karakteristike, prednosti i mane, kao i moguće strategije koje možete koristiti na ovom tržištu klađenja.

Karakteristike Grand Salami opklada

Grand salami je tipičan za hokej na ledu i najčešće se povezuje sa ovim sportom u kontekstu klađenja, ali je negde zastupljen i za bejzbol utakmice američke profesionalne lige (MLB), pa čak i za neke fudbalske lige, ali je ipak netipično za “najvažniju sporrednu stvar na svetu”, gde je fokus na nekim drugim mogućnostima – o kojima se takođe možete raspitati na ovom istom mestu uostalom. Ova opklada ima sličnosti sa klasičnim klađenjem na ukupan broj golova, ali i jednu posebnu specifičnost koja Grand salami izdvaja u odnosu na sve druge mogućnosti za polaganje opklade na koje ste nailazili. Zajedničko je to da se odnosi na pogađanje broja golova, što svakako nije strano ni tipsterima sa ovog područja, ali je razlika u tome da se odnosi na sve golove koji su postignuti u okviru jednog takmičenja u istom danu. Dakle, razlika je u definisanom vremenskom okviru na koji se odnosi opklada, a koji nije nimalo tipičan, posebno za naše područje, zbog takmičenja na koja smo navikli.

Mogućnost za razvitak ovakvog tržišta za klađenje na hokej na ledu leži u prirodi sporta i takmičenja kao što je američka profesionalna liga (NHL), koja je i najpogodnija za ovakav vid klađenja. Razlog za to jeste američki sistem takmičenja, u sklopu kog se utakmice igraju na svakodnevnom nivou, a često ih je mnogo. Drugi uslov je suština sporta, u kom su cilj golovi, pa tako ne bi bilo moguće sprovesti ovaj način klađenja na košarku ili neki drugi sport koji drugačije funkcioniše, bez potrebnih modifikacija. Međutim, domaći priređivači bi mogli razmisliti o većem forsiranju ovakvih opklada u nekim situacijama kada je reč o fudbalu, kao što je recim oslučaj sa Boxing Day-om u Premijer ligi, koji je uvek poslastica za fudbalske fanove, pa tako i primamljiva prilika za klađenje. No, vratim ose na Grand salami u hokeju na ledu, tamo gde mu je i izvor i glavno “utočište”.

Grand Salami je klađenje tipično za hokej na ledu

Grand Salami broj

Grand Salami broj nalazi se u centru ovakvog klađenja i na vama je da ga na neki način “oborite”. Njega će obračunati kladionice uz angažovanje najvećih stručnjaka – a sada često i uz pomoć tehnologija specijalizovanih za to – uzimimajući u obzir faktore kao što su istorijski podaci i postignut broj golova na svakoj utakmici u toku značajnog vremenskog perioda, ali koji se smatra najoptimalnijim za adekvatnu procenu. Izraćunavanjem proseka na odabranom uzorku utakmica dobija se Grand salami broj – očekivani broj psotignutih golova na svim utakmicama određenog dana, u istom takmičenju.

Dakle, Grand Salami klađenje je jedinstveno jer sadrži nešto što ne sadrži nijedna druga opkalda – a to je celokupnost utakmica za čitav jedan dan, što naravno ne može biti jednostavan zadatak ali može biti teško odoljivo za strastvene ljubitelje određenog takmičenja. Sveobuhatnost ovakve opklade može se meriti eventualno sa hendikep opkladama na nivou celokupnih lkiga, koje nisu toliko popularne kao klađenje uz hendikep na pojedinčane utakmice, dok je klađenje na pobednika takmičenja već daleko jednostavnija forma, iako sveobuhvatna uzimajući obzir vremenski period i broj rezultata koje sažima.

Prednost Grand salami klađenja

Privlačnost grand salami opklada leži pre svega u uzbudljivosti i adrenalinu koji proizilazi iz toga da vas se lično tiče kompletan dnevni raspored u takmičenju koje vas interesuje, pošto u suprotnom nije ni preporučljivo upuštati se u ovakav izazov. Uz svu zabavu, možete biti na kraju i nagrađeni većim dobitkom nego za neke ustaljenije opklade, koje možda često forsirate. Razlog za to leži u većem broju utakmica za koje se obračunava broj postignutih golova, pa ukoliko broj golova bude već od grand salami broja posebno možete biti nagrađeni.

Svestranost je još jedna odlika ovakvog klađenja, koje daje šansu učestalim kladioničarima bez obzira na to koji im je sport omiljen, proširujući tako raspon mogućnost koje su im na raspolaganju. Posebnu draž i još jednu dimenziju pruža i intelektualni izazov koji se pruža usled neophodnosti strateškog pristupa u cilju uspešnog Grand salami klađenja. Kako sve prednosti najbolje i najkorisnije iskoristiti pokušaćemo da vam predstavimo kroz nekoliko temeljnih strategija koje su baza za grand salami na koju kasnije možete zahvaljujući svom iskustvu i stečenom instiktu graditi svoje složenije taktike.

Grand Salami je klađenje tipično za hokej na ledu

Strategije za Grand Salami klađenje

S obzirom na kompleksnost Grand salami klađenja, neophodna je dobra priprema, koja bi uključivala nekoliko važnih faktora koje morate razmotriti kako biste maksimizovali svoje šasne za uspeh u Grand Salami opkladi.

Analiza i istraživanje

kao i us slučaju bilo koje druge opklade, ukoliko ste odgovorni prema sebi nećete dozvoliti da ulažete novac bez prethodne podrobne pripreme, koja uključuje istraživanje i analizu timova koji tog dana igraju u takmičenju koje je predmet opklade. Zato morate razmotriti skorašnju formu, nastupe igrča, statistike i slične relevantne pokazatelje koji mogu pomoći da odluka bude najracionalnija, pre nego što s epouzdate u faktor sreće čija doza je uvek neophodna na polju klađenja, posebno kada se radi o ovako specifičnim opkladama. Tako ćete moći da uočite trendove koji su trenutno na snazi u tom takmičenju u pogledu broja golova ili uočite pravilnosti kada je reč o serijama golova, potencijalnom uvećanju i smanjenju pogodaka određenih ekipa koje nastuzpaju tog dana.

Grand Salami faktor iskustva

Iskustvo vas čini mudrijim u svemu, pa tako i u klađenju. grand salami nije dovoljno poznato tržište kod nas i kako biste se dovoljno upoznai s njim i stekli osećaj za klađenje preporučljivo je početi sa onim danima kada je na programu manji broj mečeva. Na taj način možete najbolje i testirati da li je grand salami pogodan za vas i da li možete biti uspešni i kada se igra više utakmica, što značajno komplikuje ovakvu vrstu opklade. Uz to ćete steći i najbolji uvid u grand salami brojeve i znaćete otprilike koje možete očekivati u zavisnosti od konretnog dana, broja utakmica i timova koji se takmiče.

Izbor najadekvatnije kladionice za Grand salami klađenje

Ono što je uglavnom univerzalno za kojegod klađenje jeste i izbor najadekvatnije kladionice za određeno tržište. Izuzetak nije ni Grand Salami, za koji bi trebalo odmeriti najbolji odnos Grand Salami broja i kvota koje daju kladionice za ovakav vid klađenja. Ipak, nije slučajno ovaj faktor tek nakon faktora iskustva, pošto može biti zbunjujuće ukoliko krenete u potragu za najboljim mestom za klađenje a da prethodno niste iz prve ruke upoznati za ovakvim načinom klađenja.

Vremenski faktor*

Vremenski uslovi u kojima se igra takođe mogu biti faktor kad je u pitanju Grand Salami, ali je to slučaj samo sa sportovima na otvorenom, što nije slučaj sa hokejom, koji nam je ovde ipak fokus. Međutim, ukoliko dođete u priliku da se na ovaj način kladite na fudbal ili bejzbol, razmotrite vremensku prrognozu, pošto vetar i kiša mogu odigrati presudnu ulogu.

Zaključak

Grand salami može biti veoma uzbudljiv način klađenja, ali je pre svega jedinstveno iskustvo u svetu klađenja. Ovo može biti posebno privlačan izazov za one koji teže dodatnom intelektualnom angažmanu i temeljitosti. Usvajajući ispravan strateški pristup na osnovu svega što smo vam naglasili, možete maksimalno uvećati šanse da dođete do trenutka isplate svog dobitka.

Scroll to Top