Taktika za klađenje na nerešen rezultat

Kao deo klađenja na konačan ishod utakmica jeste i klađenje na nerešen rezultat, koje se označava sa “X” na tiketu. Ukoliko odigrate X na tiketu uspešan će biti ukoliko se utakmica koju ste odabrali za klađenje završi nerešenim rezultatom, bez obzira na ostale parametre, kao što bi mogao da bude broj golova, osim u slučaju da sami niste naveli i to na tiketu. Ono što je potrebno znati jeste da se računa krajnji rezultat nakon regularnog dela utakmice, odnosno 90 minuta igre u fudbalu. Tako, ukoliko se igra dvomeč u nekom takmičenju, pa nakon pobede ili poraza zbog ishoda prvog duela ipak bude odluke u produžetku, a sama utakmica na kraju bude nerešena, nećete dobiti novac ukoliko ste igrali na nerešen ishod.

Na ovom mestu ćemo vam pružiti neke od najjednostavnijih i veoma upotrebljivih saveta kojima se možete voditi prilikom klađenja na nerešen rezultat, pre svega fudbalskih utakmica.

Kvote za klađenje na nerešen rezultat

Kada je reč o krajnjem ishodu mečeva, igranje na nerešen rezultat je ubedljivo najprofitabilnije, kada se sagledaju ponuđene kvote. Kvote su prosečno najveće kada igrate X, ali to naravno neće važiti u slučaju da je neki od timova izraziti favorit, posebno ukoliko igra na domaćem terenu, kada će najveća kvota biti na onaj drugi, odnosno na dvojku. U proseku se kvote za klađenje na nerešen rezultat kreću od 3.20 do 3.60, što može biti potencijalno veoma isplativo. Naravno, kada je reč o košarci ne treba naglašavati da su kvote na nerešen rezultat ubedljivo najveće i da se, pogađanjem takvog ishoda na kraju regularnog dela, možete umnogome obogatiti. Naravno, iako nije moguć krajnji nerešen ishod, na kladionici će se računati ishod pre produžetka.

Klađenje na nerešen rezultat

Statistika pre svega!

Kao i u slučaju ostalih opklada, i za uspešno klađenje na nerešen rezultat najbitnije je pre svega dobro analizirati statističke parametre, koji bi morali da budu temelj svake pametne odluke, kako ne biste uzalud traćili novac. Zapravo, tek analizom tabele i prethodnih rezultata, pre svega u tekućoj sezoni, možete steći sigurnost za odigravanje na nerešen rezultat, u suprotnom će vas instikt uvek vući ka klađenju na pobedu nekog od timova. Tako biste trebali da obratite pažnju na timove koji najčešće igraju nerešeno, a da eliminišete klađenje na nerešen rezultat kod onih timova koji stalno pobeđuju ili gube, bilo da je to na domaćem ili gostujućem terenu. Ipak, ništa nije crno i belo i poželjno je da sagledate i pojedinačne aspekte i protivnike sa kojima se timovi sastaju. Možda se radi o timu koji je odličan samo na domaćem terenu, ali mu dolazi na papiru daleko jači protivnik, što bi moglo potencijalno da dovede do “kompromisnog” nerešenog rezultata. Sem toga, obratite pažnju i na serije, odnosno na koliko pobeda ili poraza ide nerešeni rezultat nekog od timova.

Pored svega, nezaobilazan faktor u sportu je i tradicija, koji često ume da bude i pouzdaniji nego što se misli, posebno ako se nešto potencira u medijima. To može povećati pritisak na igrače. Tako, ukoliko u okršaju dva tima dugo nije bilo pobednika, možete razmotriti opciju za klađenje na nerešen rezultat, iako bi u tom trenutku ekipe bile u potpuno različitim formamama ili bi razlika u kvalitetu bila značajna.

Značaj takmičenja za klađenje na nerešen rezultat

Potragu za mečevima pogodnim za klađenje na nerešen rezultat može vam olakšati i saznanje o takmičenjima gde su takvi slučajevi najčešći, a na taj način vam se automatski povećavaju i šanse za dobitak. Ima ligaških takmičenja čije se utakmice u preko 30 posto slučajeva završavaju bez pobednika. Najpoznatija takmičenja koja su pogodna za ovakav ishod jesu francuske lige, ne nužno elitna Liga 1. Od evrospkih liga tu je i druga španska liga, a obratite pažnju i na Maleziju, Indoneziju, Brazil, Katar, mada sve može biti promenljivo.

Klađenje na nerešen rezultat uživo

Naravno, ne treba zaboraviti ni mogućnosti koja pruža klađenje uživo, koje je gotovo sveprisutno. Možete ga dobro iskoristiti i kod klađenja na nerešen ishod, u zavsinosti od stanja na terenu, posebno kada se igra dvomeč. Tako jedan tim može ostvariti rezultat koji mu odgovara, a potom se potpuno povući želeći da ga sačuva. Ukoliko neki tim na primer povede sa 2-0, i pritom ima gol viška i iz prve utakmice, tim koji gubi će krenuti na sve ili ništa, pa je velika verovatnoća da se konkretna utakmica završi nerešeno, odnosno 2-2. Tako biste vi bili na dobitku, iako bi sam tim koji je jurio rezultat ispao iz takmičenja.

Klađenje na nerešen rezultat

Saveti za klađenje na nerešen rezultat

Ono što vam daje prednost kada se kladite na nerešene ishode jesu velike kvote, zbog kojih možete zaraditi solidno i bez velikih uloga ili vezivanja više parova na tiketu. Štaviše, možete za početak pokušati i sa singlom bez većeg uloga kako biste stekli sigurnost, a potom povećavati broj utakmica, naravno, pod uslovom da vam ono što ste istražili ukazuje da bi ishodi utakmica koje odigrate mogli buti nerešeni. Tada možete uključiti i sisteme, kako biste osigurali kakvu-takvu zaradu.

Možete primeniti i tehniku koja je daleko više svojstvena nekim kazino igrama, a to je forsiranje identične opklade. Tako možete igrati da će određeni tim završiti meč nerešeno sve dok se to i ne dogodi, ali uz značajno povećanje sredstava, zapravo dupliranje istog, što bi na kraju vrlo lako moglo da se isplati. Međutim, slabije platežni igrači možda neće biti u mogućnosti da se oslone na ovakvu taktiku.

Zaključak

Klađenje na nerešen ishod često prolazi ispod radara i igrači nemaju dovoljno hrabrosti da se oslone na isto, iako može lako doneti veliki profit uz dobro istraživanje, koje ne mora ni oduzeti mnogo vremena. U ovom tekstu su vam navedeni svi aspekti klađenja na nerešen rezultat koji vam mogu biti od koristi i ohrabriti vas na ovakav način klađenja, koje je zapravo najjednostavnije, a kvote srazmerno gledano možda i najbolje.

Scroll to Top