Saveti za klađenje koje ne smete propustiti

Klađenje je delatnost koju upražnjavaju mnogi kojima je sport veliko interesovanje, ali postoje i oni koji to čine iz zabave i oni koji to rade na ozbiljnom nivou i praktično planski ulažu vreme i novac u ovu delatnost. Mnogo češće će dobitak imati drugopomenuti, ali će često za veći “profit” biti potrebno i dosta vremena i strpljenja. Kako bi se došlo do tog stadijuma pokušaćemo da vam pomognemo sa nekoliko saveta za klađenje koji su osnova da biste se što bolje pozicionirali i kretali kroz svet klađenja. Takođe, i u sličaju klađenja iz zabave neophodno je da razmotrite navedeno kako ne biste dospeli u neku od tipičnih zamki koje vas mogu dovesti u velike gubitke kod brzopleto klađenje usled varljive samouverenosti.

Prvi korak – odrediti budžet za klađenje

Ukoliko želite više od obične zabave prvi korak je određivanje budžeta za ove namene. Saveti za klađenje ukazuju da ne treba prelaziti 7% od vašeg ukupnog budžeta kojim raspolažete, pošto svakako kockanje ne bi trebalo da vam bude glavna preokupacija, već da zadovoljite svoje osnovne potrebe. Koristan savet je da sagledate i širu sliku, odnosno potencijalnu zaradu za duži vremenski period, ukoliko budete uspešni. Tako i ukoliko vam tiketi stalno prolaze uz manje kvote, na godišnjem nivou bi to mogla da bude veoma dobra zarada. Zato se uvek zapitajte kada vam se čini da vam je kvota previše mala, pa biste da rizikujete. Na ovo mogu obratiti pažnju i “rekreativci” u klađenju, pa tako i zabavu sagledati sa te pozicije, sve i da se ne bave nekom dubljom analizom.

Definisati cilj

Ukoliko ste se odlučili da želite da klađenjem dođete do veće zarade, saveti su da pre svega napravite svojevrsni “biznis plan”, odnosno sagledate koliko biste želeli da osvojite novca na ovaj način i to stavite u realan okvir, a zatim delujete u skladu sa tim ciljem. Savet za klađenje je uvek da prvo morate sagledati koliko zapravo imate para, i do koje mere smete ići ukoliko vam krene loše. Možete promeniti i sistem procentualnog klađenja po kom se ulog povećava srazmerno uvećanju sveukupnog salda.

Isključiti emocije

Bilo da igrate iz dokolice ili kao profesionalac u klađenju nije pametno voditi se emocijama. Čemu svrha odigrati na omiljeni klub ukoliko su veoma male šanse da dobijete novac, a samim tim rastu da se desi situacija da izgubite svoj, odnosno da se posledično tome dodatno nervirate dok pratite utakmicu iz topline svog doma ili kafića, što bi bilo kontraproduktivno prvobitnoj nameri zadovoljavanja dokolice ili sticanja dodatnog užitka. Za one koji idu na veće uloge i gledaju na ovo praktično kao na dodatni izvor prihoda bi već bilo veoma neozbiljno to činiti, jer bi značilo da srljaju u propast.

Saveti za klađenje pružaju značajne smernice i otkrivaju mogućnosti za zaradu u kladionici

Akumulirajte novac za klađenje

Saveti za klađenje ukazuju na to da profit koji steknete putem uspešnog klađenja akumulirate neko vreme, kako biste imali realnog uvida u vašu zaradu, a onda ga smisleno nakon mesec dana ili duže uložiti u sigurniju opkladu. U suprotnom možete izgubiti osećaj da ste ostvarili dobitak i upasti u vrtlog stalnog klađenja iznova uz povećani ulog, što na kraju može rezultirati povratkom na nulto stanje ili čak minusom.

Evidentirajte svoj učinak

Dobitne kombinacije ne treba menjati, pa zašto biste i vi, posebno ukoliko vam od toga zavisi saldo na računu? Zato vam ne bi bi naškodilo da vodite urednu evidenciju vaših prethodnih opklada, kako biste uočili u kojoj vrsti opklada ste najuspešniji, i zatim više forsirati takav način klađenja. Tako recimo možete uočiti da ste uspešniji u igranju na broj golova na fudbalskoj ili hokejaškoj utakmici, iako ste očekivali da ćete daleko uspešniji biti prilikom opklada na košarku, primera radi.

Da li se svakom poznavaocu sporta može savetovati klađenje?

Kratko i jasno – NE. Apropo gore navedenog, može se desiti da se upravo uspešniji u klađenju na sport koji vam je manje omiljen i koji ste manje poznavali, ali na osnovu analiza umete da sastavljate uspešnije tikete baš za utakmice tog sporta. U svakom slučaju najbitnija je analiza, jer je ipak sport domen u kome sreća ne igra stopostotnu ulogu prilikom igara na sreću u vezi sa tim. Zato se ne smete zavarati i ukoliko poznajete neki sport i odigrati brzopleto. Sujetu ostavite kada je reč o pitanjima od kojih zavisi stanje na vašem računu. Tu je bitan i karakter osobe, pošto neko može imati manje a neko više strpljenja.

Saveti (i dojave) za klađenje

Pored sopstvene arhive rezultata i duboke analize, postoji mogućnost i da se oslonite na mišljenje tipstera. Ovaj pojam označava profesionalce koji daju savete za klađenje, i često ih naplaćuju. Korišćenjem njihovih saveta možete dosta uštedeti na vremenu, ali će uvek postojati rizik kad je reč o njihovom kvalitetu i pouzdanosti. Posebno vas mogu zavarati različite “sigurne dojave” koje se često pojavljuju na internetu.

Saveti za klađenje

Kada treba stati s klađenjem?

U bilo kojoj sferi kockanja naići će loš period kada ćete ući u seriju neuspešnih tiketa. Do određene granice ipak možete biti strpljivi i čekati da naiđe bolji period i da počnete da dobijate. Trenutak kada treba prestati jeste zapravo onaj kada se vi osećate tako. U nekom trenutku može doći do zasićenja, kao i u svim oblastima života, kada jednostavno ne vredi činiti išta na silu, jer verovatno neće biti uspešno.

Ne dozvolite da postanete zavisnik od klađenja

Ukoliko uhvatite sebe da bespotrebno srljate tako što nekontrolisano ispunjavate tikete, bez prethodne temeljne analize, to može biti znak zavisnosti i tada se morate dobro zamisliti i što pre prestati sa tim. To vas može voditi jedino u gubitak, a tu je zamka pre svega za one koji su krenuli sa manje uloga i sa ciljem da se zabave. Razlog tome leži u tome da oni koji ulažu više unapred razmišljaj utemeljnije i razvijaju analize, a zbog većih uloga mogu automatski koristiti određene taktike kao što je trpeljivost prema gubitku određeni period.

Zaključak

Nadamo se da smo vam našim savetima za klađenje dovoljno dali do znanja o potrebi prethodne podrobne analize i informisanja o utakmicama i takmičenja, kako biste uvećali šanse za dobitak, kao i ukazali na potencijalne opasnosti ukoliko se kladi na drugačiji način, čak iako je namera prvobitn obila potpuno bezazlena. Sa druge strane, ukoliko možete i želite da izdvojite vie vremena za ovo i planski uložite, klađenje vam može biti i pristojan izvor zarade.

Scroll to Top