Taktika za dvostruke opklade

Savremene kladionice napreduju u svim mogućim aspektima. Tako danas imamo kvantitativno povećanje koje ne prestaje, a to se posebno odrazilo prelaskom na primarno onlajn metod klađenja, kada sve više, što novih domaćh, što stranih kladionica, pokreću svoje onlajn poslovanje i dobija licencu. Međutim, jedna od prednosti jeste i rast ponude kada se sagleda prosek u onlajn kladionicama, odnosno različitih mogućnosti u okviru istih. Tako pored mnogo pojedinačnih mogućnosti za klađenje, koje se u zavisnosti od kaldionice mogu kombinovati ili ne, moguće su i vrste dvostrukih opklada. Postoji više ovakvih formi koje se mogu iskombinovati u različitim sportovima, ali kako biste mogli da zaradite potrebno je da pratite taktike za dvostruke opklade koje ćemo vam uratko prezentovati za neke od najkarakterističnijih formi opklada koje se mogu podvesti pod ovim terminom.

Razmotrićemo tako taktike za dvostruke opklade u situacijama kada se tipuje na tzv. duplu šansu, kao i varijacije za klađenje na konačan ishod uz strelca gola u fudbalu, hokeju ili sličnih mogućnosti. Njihove osobenosti idu u potpuno drugačijim smerovima kada je reč o uticaju dvostruke opklade na kvotu, pošto je dupla šansa umanjuje, dok kombinacija konačnog ishoda sa nekom drugom vrstom opklade uvećava kvote. Posledično, najčešće su na papiru šanse za dobitak obrnuto proporcionalne tome.

Taktika za dvostruke opklade uz duplu šansu

Dupla šansa je mogućnost za dvostruku opkladu koja se temelji na najklasičnijoj formi klađenja, koja se odnosi na konačan ishod. S tom razikom da u ovom slučaju imate i tu mogućnost da eliminišete samo jednu mogućnost, a ostavite dve. Većina vas koji čitate ovaj tekst sigurno zna da postoje tri mogućnosti za klađenje na krajnji rezultat: 1 za pobedu domaćina, X za nerešen ishod i 2 za pobedu gostiju. Dupla šansa vam daje mogućnost da tipujete na dva moguća ishoda, bilo da se radi o pobedi jedne ili druge ekipe ili o kombinaciji pobede jednog tima i nerešenog rezultata. Tako možete za jednu utakmicu imati tri opcije:

  • 1X – u kom slučaju će vam opklada biti uspešna ako se meč završi pobedom domaćina ili nerešenim ishodom,
  • 12 – tada će vam tiket proći ukoliko se utakmica završi pobedom bilo kog tima, odnosno bude izbegnut nerešen rezultat na kraju utakmice,
  • X2 – kada ćete biti uspešni ako se završi nerešeno ili pobedom gostujućeg tima.

Dupla šansa 1X

Taktike za dvostruke opklade pri ovakvoj duploj šansi trebalo bi da budu usmerene ka pobedi velikih favorita, ali kada se susreću sa ekipama koje su u velikoj formi, ili koje, iako su autsajderi, u aktuelnoj sezoni imaju dobre rezultate na gostovanjima.

Dupla šansa 1 2

Ovakva solucija trebalo bi da se “potegne” u situaciji kada se kladite na utakmicu između dva tima koja postižu mnogo golova, pa je automatski i manja šansa da se završi nerešenim ishodom.

Dupla šansa X2

Ova taktika za dvostruke opklade primenjiva je kod gostujućih timova koji su favoriti za pobedu, ali ipak za protivnika imaju tim koji ima veliku podršku navijača i uvek pruža bolje rezultate na domaćem terenu nego na gostovanjima.

Pokazatelji za klađenje uz duplu šansu

Ono što svakako treba pre svega razmotriti jesu statistički pokazatelji, iako nije na odmet da vam to ne bude jedini izvor pri odlučivanju jer uvek može da zavara. Ipak, na kraju će vaš rezultat na kladionici biti određen merilima statistike, pa se na istu ipak slobodno možete osloniti daleko više od fudbalskih trenera, koji moraju da u pripremi utakmice imaju daleko dublji uvid. Međutim, neće štetiti razmatranje svih aspekata koji se odnose na timove u datom trenutku, i tako biste šanse za promašaj sveli na minimum. Tako bi taktika za dvostruke opklade kod duple šasne trebalo da budu bazirane na objektivnim pokazateljima. Razmotrite kakve su rezultate timovi imali na gostovanjim a kakve kod kuće, koliko su puta igrali nerešeno, koliko golova postižu, da li su odsutni bitni igrači, kakve će postavke na terenu biti… Ovo važi bilo da se radi o duploj šansi ili za taktiku za dvostruke opklade u situaciji kada kombinujete konačan ishod i strelca gola na meču.

Manevri sa X-om

Treba naglasiti da se X, odnosno nerešen ishod može i isključiti iz opklade, ali to ne treba mešati sa duplom šansom u koju je uključen i nerešen ishod kao mogućnost za dobitni tiket. U prvom slučaju biće vam samo vraćen novac ukoliko se meč završi nerešenim rezultatom, dok vam se kod duple šanse isplaćuje dobitak sa tiketa ukoliko ste odigrali 1X ili 2X.

Taktika za dvostruke opklade

Taktika za dvostruke opklade – konačan ishod i strelac gola

Ova tatika za dvostruke opklade ima više različitih mogućnosti, a razlike nisu male kao što se čini. Ovo je na neki način jednostavnije od duple šanse pošto vam se kvota uvećava kada dodate na opkladu o pobedniku i konkretnog strelca, za kog mislite da može da zatrese mrežu na toj utakmici.

Na ovaj način možete najjednostavnije iskombinovati klađenje na pobednika i na to da će određeni fudbaler biti strelac na toj utakmici. Tako možete odigrati da će Crvena zvezda savladati Jang Bojs i da će Mirko Ivanić biti strelac, primera radi. Kvota će već biti značajno veća, a uspešni ćete biti ukoliko se Ivanić bude radovao dvostruko, i timskom i individualnom učinku.

Možete smanjiti šansu, ali i umnogome uvećati kvotu ukoliko tipujete na strelca prvog gola na utakmici, uz pobedu tima za koji se opredelite. Ukoliko uzmemo isti primer uz pobedu Crvene zvezde u Ligi šampiona, Ivanić bi “morao” da postigne prvi gol na meču kako biste se radovali zaradi.

Treća, najteža solucija jeste da tipujete na konačan rezultat, a ne samo na pobednika utakmice, i uz to pogodite i ko će postići gol. Prethodne utakmice Zvezde i Jang Bojsa su se mahom završavale rezultatom 2-2, što već može biti solidan statistički pokazatelj da se neko oproba i u ovom ne baš sigurnom poduhvatu. Pritom će kvota biti veoma velika. Naravno, opklada će vam pasti ukoliko bude bilo kakvog nerešenog rezutata, a da nije isključivo 2-2. Naravno, uz gol onog fudbalera na kog ste se opkladili, u našem primeru bi to bio Ivanić.

Postoji i četvrta opcija, pod kojom ćemo objediniti one dvostruke opklade u kojima se razliku je ekipa pobednika na kog se kladite i strelca gola na kog se kladite. Ipak, zavisi od kladionice kakve mogućnosti daje u sklopu svoje ponude.

Taktika za dvostruke opklade

Ono što se najviše preporučuje sa naše strane kod taktike za dvostruke opklade kod ovakvog tipa jeste da se biraju timovi koji su što veći favoriti, a uz to poseduju i veoma kvalitetne strelce, koji su u formi. Pomalo je nezahvalno iz tog razloga kladiti se na nerešen rezultat na ovakvim tiketima, jer je situacija pomalo “kontradiktorna”, ali su zato i kvote značajno veće, kao i slučaju kada igrate jedino da će se utakmica završiti nerešeno, odnosno X, bez dodatnog “komplikovanja”.

Posebno će vam značajna u formiranju taktika za dovstruke opklade biti informisanost o potrebama timova koji se nadmeću, jer će možda neki trener sve polagati na odbranu, pa će nekom biti teže i da postigne gol, ma koliko kvalitetan napadač bio. Takođe možete razmotriti i da li u timovima igraju vrhunski izvođaći prekida, koji na taj način mogu doći do gola, pa čak možda i u slučaju da su defanzivci, za šta bi sigurno i kvota bila veća.

Zaključak

Vodeći se gore navedenim savetima povećaćete sebi šanse za dobitak ukoliko želite da se kladite na navedene načine. Ipak, ne zaboravte da prvo detaljno proverite statističke pokazatelje i najvežije vesti u vezi sa timovima i igračkim kadrom. Naravno, nemojte ni pomešati razmatrane vrste opklada, jer bi došlo do potpunog kontraefekta usled odnosa povećanja kvota i smanjivanja šansi, odnosno obrnuto.

Scroll to Top