Klađenje na ishod poluvremena i kraja utakmice

Pored sve brojnijih i raznovrsnijih mogućnosti koje nude onlajn kladionice, na raspologanju registrovanim igračima su i različite kada je reč o ishodu utakmica, što je naizgled najjednostavnija opklada. Međutim, ne mora da bude tako. Možete je umnogome “zakomplikovati” i na taj način podići kvotu i mogućnosti za zaradu. Jedan od načina za to je i kombinacija ishoda nakon prvog i nakon drugog poluvremena, tj. na kraju utakmice, odnosno klađenje na ishod poluvremena i kraja utakmice. To se u većini kladionica označava sa “klađenje na poluvreme/kraj”, tako da pod ovom oznakom možete videti ponude i ponuđene kvote kladionica za ovakve kombinovane opklade. Naravno, nemojte ispustiti iz vida ni mogućnost klađenja samo na prvo poluvreme. Naravno, bez toga neće biti moguće ni uspešno klađenje na ishod poluvremena i kraja utakmice u zbiru, pošto su oba poluvremena deo utakmice. Zato ćemo ići redom i poći od aspekta klađenja na ishod prvog poluvremena.

Klađenje na ishod prvog poluvremena

O najboljim taktikama za klađenje na ishod prvog poluvremena možete čitati i u posebnom tekstu na ovom istom sajtu, ali nije naodmet da se podsetimo ukratko i ovde, kako biste mogli da razmotrite sve u kontekstu istovremenog klađenja na ishod prvog poluvremena i kraja utakmice.

U ovakvim opkladama računa se samo rezultat na kraju prvog poluvremena, pa onog ko se opkladio na rezultat na ishod prvog poluvremena neće ni zanimati utakmica do kraja, naravno osim ukoliko nije navijač tima na koji se kladio. Mogućnosti se iscrpljuju do istih granica kao i kod klasičnih opklada na krajnji ishod – možete odigrati 1 za pobedu domaćina, X za tipovanje na nerešen rezultat i 2 za klađenje na gostujući tim. Možete se kladiti uzimajući u obzir samo prvo poluvreme i uz hendikep, kao i na broj golova i slično, ali u ovom slučaju ćemo se ograničiti na konačni ishod poluvremena, kao bazu za temu koju vam predstavljamo.

Ovo je veoma važno jer postoje ekipe čiji rezultati uopšte ne moraju odgovarati ishodima njihovim duela na poluvremenu, i obrnuto, neki timovi koji često pobeđuju možda stalno dolaze do preokreta, nakon negativnog ili nerešenih rezultata na poluvremenu. Ovo je podjednako bitno i kada je u pitanju klađenje na ishodn poluvremena i kraja utakmice, jer bez uspešnosti u jednom, nema ni još većeg potencijalnog dobitka u drugom. S tom razlikom što se uključuje čitav novi aspekt koji se mora što preciznije razmotriti, pa vam je zato potrebno i više vremena. Zašto? Pa zbog toga što uspešnog klađenja nema bez uspešne prethodne analize, posebno kada su kompleksne i višeslojne opklade u pitanju, a takva je svakako klađenje na ishod poluvremena i kraja utakmice istovremeno.

Primer tabele za ishode prvog poluvremena - znčajne za Klađenje na ishode poluvremena i kraja utakmice kombinovano

Statistika timova

Statistika je u biti svakog klađenja, ali je posebno važna ukoliko se kladite samo na ishod prvog poluvremena. Na primarnim i najlakše dostupnim statistikama možete doći do važnih informacija o učinku timova, stanju na tabeli ili najboljim strelcima, ali to vam neće puno značiti, a možda vas čak i zavra prilikom klađenja na ishod prvog poluvremena, a posledično tome i kad je u pitanju klađenje na ishod prvog poluvremena i kraja utakmice u kombinaciji. Ali bez brige. Najveće kladionice vam pružaju i uvid u rezultate prvog poluvremena, kao i izgled tabele u kojoj je poredak timova sastavljen samo na osnovu ishoda prvih poluvremena utakmica.

Tabela je i najbolji način da uvidite koliko se uspeh nekih timova na poluvremenu može razlikovati od krajnjih rezultata koje su postizali. Ovakve tabele, kao i sve druge kada je sport u pitanju, a posebno fudbal, daće vam na uvid broj pobeda, poraza i nerešenih rezultata svih timova – ali koji su bili na snazi samo na na kraju svakog prvog poluvremena utakmica. Često tim koji je u važećoj tabeli prvenstva među najboljima, može biti daleko lošije plasiran na onoj koja prikazuje samo rezultate sa prvog poluvremena, pošto pojačava ritam kako se meč bliži kraju. Naravno, tu su i potpuno obrnute situacije – da timovi sa dna tabele nisu “za ispadanje” ukoliko se sagleda tabele koja predstavlja rezultate postavljene na kraju prvog poluvremena utakmica.

Klađenje na ishod prvog poluvremena i kraja utakmice – kompromis

Kao što smo naznačili, za klađenje na ishod prvog poluvremena i kraja utakmica ovo je veoma bitno jer je neodvojivi deo, ali predstavlja tek jednu polovinu opklade. Kako biste bili uspešni neophodno je dobro razmotriti tabelu koja prikazuje uspešnost timova nakon prvog poluvremena, u odnosu sa realnom i zvaničnom tabelom koja je široko dostupna i može se videti na različitim portalima i zvaničnim sajtovima takmičenjima, i koja zapravo jedino interesuje navijače i klubove, jer predstavlja uspeh tima. Na vama je da pronađete idealni kompromis, i da po tankoj niti između ovih pokazatelja dođete do dobitne kombinacije koja bi vam u tom slučaju donela i veliki dobitak. Ipak, u tom slučaju će vas jasno čekati i veoma velike kvote, koje mogu prelaziti i 16 ukoliko pogodite da će se desiti preokret na određenim utakmicama. Ipak to je, samim tim, veoma teško postići. Ono što može biti prednost kada se kladite samo na ishod prvog poluvremena – a to su drugačije kvote, koje mogu biti visoke izaa pobedu tima koji je uspešan u prvim delovima utakmica – ovde dodatno komplikuje čitav proces analize i sastavljanja dobitnih tiketa.

Prednosti i mane klađenja na ishod poluvremena i kraja utakmice

Kad se odlučite za klađenje na ishod poluvremena i kraja utakmice u jednoj opkladi, možete zaboraviti na uštedu vremena koja je jedna od prednosti kada se kladite samo na ishod prvog poluvremena, ali je to ipak manje bitno. Ono što sve najviše interesuje jeste odnos koeficijenata i šansi za ostvarivanje većeg dobitka. Kvote upravo i jesu najveća prednost, pošto, kao što je napomenuto, za pogođen preokret na nekoj utakmici (vođstvo jednog tima na poluvremenu, a pobedu drugog) možete fino zaraditi i na singlu uz nevelike uloge. U tom pogledu rizik se smanjuje i isplati se pokušati, ali šanse svakako nisu naročito velike da se to stvarno i desi, a posebno je teško čitav tok predvideti pre početka samog meča, dok tokom trajanja utakmice, dok se kladite uživo, možete steći kakav-takav uvid u stanje na terenu ili imati instikt da se nešto može promeniti.

Na većini sajtova kaldionica mogu se naći i aktuelne zvanične tabele svih takmičenja. Pogled na tabelu je veoma važan za klađenje na ishod prvog poluvremena i kraja utakmice u kombinaciji

Mogućnosti za klađenje na ishod poluvremena i kraja utakmice

Već ste mogli zaključiti da će kvote biti u većini slučajeva najmanje kada se opkladite da će neki od timova voditi na poluvremenu i slaviti na kraju utakmice, odnosno sačuvati prednost – posebno ako je reč o domaćem timu – a na taj način ćete tipovati oznakom H1/H1, dok će najveće kvote biti u slučaju preokreta nekog od timova (H2/H1 i H1/H2). Ipak, pored ove dve, postoji još šest opcija koje pruža klađenje na ishod poluvremena i kraja utakmice.

  • H1/X – Pobeda domaćina u prvom poluvremenu i nerešen ishod na kraju utakmice
  • X/H1 – nerešeno prvo poluvreme i pobeda domaćina na kraju
  • X/X – nerešen ishod na kraju prvog poluvremena i na kraju utakmice
  • X/H2 – nerešen ishod prvog poluvremena i pobeda gostiju na kraju
  • H2/H2 – gosti vode na poluvremenu i dobijaju utakmicu na kraju
  • Dakle, kako bismo sve sveli na najjednostavniji prikaz, imate ukupno devet potencijalnih mogućnosti za kombinovano klađenje na ishod poluvremena i kraja utakmice.

Saveti za klađenje na ishod poluvremena i kraja utakmice

Pre svega vam savetujemo da se oslonite na navedenu statistiku, a najjasnije stanje, uz uštedu vremena, sagledaćete kroz tabele koje pokazuju uspešnost timova samo nakon prvog poluvremena i onu koja je zvanična. Pritom posebno sagledajte te aspekte za poslednjih nekoliko utakmica i nemojte žuriti sa ovakvim opkladama dok se liga ne “zahukta”, kako biste imali što jasniji uvid.

Osim toga, zbog slabijih šansi najbolje je igrati na pobedu i vođstvo na poluvremenu domaćina koji je veliki favorit, jer će kvota svakako biti dosta dobra a sasvim je realno da se to dogodi. Posebno se informišite i otome da li će favorit u takvim utakmicama igrati u kompletnom sasatvu, pre svega kada je reč o napadačima koji mogu postići rano gol.

Zaključak

Ovo svakako jeste riskantna vrsta opklade, ali zato može doneti i veliku zaradu, iako ne uložite puno, pa na taj način nije diskriminišuća za slabije platežne igrače. Tako se uz dobru analizu i informisanje – informacije o izmenama u sastavima timova i povredama često pruža portal Sportska centrala – može zaraditi prilično.

Scroll to Top