Taktike za klađenje na ishod prvog poluvremena

Već odavno, i pre svih savremenih mogućnosti brzog onlajn klađenja i tehnološkog napretka na polju klađenja, koji su doveli do minimiziranja vremena i prostora potrebnog da bi se popunio tiket, sama ponuda klađenja se proširila do granica neverovatnih mogućnosti i kombinacija. Međutim, ne odnose se sve opcije na opklade, rezultate i statistiku koji će biti dostignuti na karaju svake utakmice. Ovde pritom ne mislimo na klađenje uživo, u sklopu kog se možete opkladiti na mnoge detalje u toku samih utakmica, već na one opklade pre samih utakmica. Pored pogađanja strelca prvog gola, koji vam prvo možda pada na pamet kad je o kladionici reč, dostupno je i klađenje na ishod prvog poluvremena.

Klađenje na ishod prvog poluvremena

Klađenje na ishod prvog poluvremena zapravo predstavlja najklasičniji mogući vid opklada, kada pogađate konačan rezultat, ali samo nakon prvih 45 minuta, i zaustavnog vremena prvog dela naravno. Doduše, ne mora da predstavlja isključivo takvu vrstu opklada, već možete odigrati i na broj golova u prvom poluvremenu ili čak na tačan rezultat nakon ovog dela utakmice. Ipak, zajednička suština za opklade na ishod prvog poluvremena jeste ograničenost opklade do trenutka kada se završi prva polovina utakmice. Tako utkmicu možete prestati da gledate nakon prvog poluvremena i ne morate uopšte ni imati interesovanje za taj meč. Ono što je još važnije, dobitak, ukoliko ste bili uspešni, možete podići već tada i ne morate čekati sam kraj. Primera radi, ukoliko tim na čiju ste se pobedu opkladili vodi sa 2-0 na poluvremenu, a na kraju izgubi sa 5-2, rezultat nakon 90 minuta neće negativno uticati na vaš “novčanik”, koji bi već bio ispunjen. Naravno, ukoliko su uspešne i druge opklade koje su vam na tiketu, osim ako se ne radi o singl opkladi.

Slično je i u slučaju da ste se kladili na ishod prvog poluvremena na drugi način. Ukoliko ste se opkladili na tačan rezultat 2-1 u korist nekog tima, i nakon prvog poluvremena stvarno to piše na semaforu, možete naplatiti svoj dobitak, a do kraja utakmice se rezultat može izmeniti koliko god puta. Ako je u pitanju klađenje na ishod prvog poluvremena za broj golova, možete odigrati npr. opkladu 3+, pa ukoliko ne bude golova u prvom delu, a do kraja ih bude 3 ili više, ostaćete bez dobitka jer je vaša opklada ograničena na prvo poluvreme.

Klađenje na ishod prvog poluvremena može imati značajno drugačije kvote od onih za ishod na kraju utakmica
Klađenje na ishod prvog poluvremena

Statistika otkriva (skoro) sve!

Kao i kod većine današnjeg tržišta klađenja, i za klađenje na ishod prvog poluvremena utakmica veoma je bitna statistika, koju ne smete zanemariti ukoliko želite da se kladite ozbiljno i maksimalno uvećate svoje šanse za dobitak. Prednost onlajn klađenja je i u tome da najveći broj kladionica nudi detaljnu statistiku na svojim sajtovima, ali tu su i drugi specijalizovani sajtovi i aplikacije putem kojih se možete informisati o različitim parametrima, bilo da je svrha namenjana klađenju ili ne. Ono što je važno za klađenje na ishod prvog poluvremena je i da se danas lako dolazi do tabela koje su kreirane samo na osnovu ishoda prvih poluvremena, pa tako i površnijim pogledom na iste možete uvideti koliko je neki tim uspešniji tokom prvog dela nego na kraju utakmica.

Za detaljniju obaveštenost potrebno je sagledati kretanje rezultata tokom samih mečeva timova na koje razmatrate da se kladite, i na taj način utvrdite da li su efikasniji u prvom ili drugom poluvremenu, kao i da li često imaju prednost na poluvremenu, iako na kraju ostaju poraženi. Na kraju krajeva, klađenje je bazirano na statistici i uspešno pogađanje statistike vam jedino i može doneti novac.

Taktika za klađenje na ishod prvog poluvremena

Ono na šta bi bilo dobro obratiti pažnju osim suve statistike, iako je kod klađenja ona pre sušto nego “suvo”, jeste stanje pojedinačnih timova na koje biste želeli da se kladite. Ono što je bitno za klađenje na ishod prvog poluvremena može biti i sam trener ekipe, koji određuje kako će se kretati igra njegovog tima, a može biti i prepoznatljiv u fudbalskom svetu po tome da njegove ekipe bolje (ili lošije) igraju tokom prvog poluvremena.

Ovo je posebno važno pri početku sezone, kada još uvek nema svežih informacija, a upravo promene trenera i sastava timova mogu dovesti do toga da ne važe parametri kojima ste se mogli voditi tokom prethodne sezone. Kako liga ili bilo koje drugo takmičenje budu odmicali, više se možete pouzdati i u same statističke parametre. Ipak, uvek pazite na promene trenera, sistema igre, orijentacije timova na terenu, ali i izostanke važnih igrača usled povreda, i crvenih ili parnih žutih kartona. Tu je i faktor tzv. “šok terapije“, koja u sportu podrazumeva posebnu motivaciju do koje može doći nakon promene trenera, što može iznenaditi neke od favorita koji ne znaju šta mogu očekivati u takvim situacijama.

Kvote za klađenje na ishod prvog poluvremena

Ono što je takođe zanimljivo za klađenje na ishod prvog poluvremena, kada je reč o klasičnoj opkladi na pobednika jedne ili druge ekipe, ili nerešen ishod, jesu i kvote. One su najčešće veće, često i u velikoj meri u odnosu na one koje su postavljene za krajnji ishod mečeva. Ipak, imajte na umu da ih svakako izrađuju profesionalci i da su kreirane upravo uzevši u obzir rezultate koje su timovi postizali samo u prvim poluvremenima. Tako da ne mora nužno da znači da je kvota da će neki tim voditi na poluvremenu biti viša od pobede na taj tim, ukoliko inače češće gubi na polovini meča, a da na kraju uspeva da dosiže zaostatak i ostvaruje čak i pobede.

Zaključak

Mogućnost za klađenje na ishod prvog poluvremena uvodi potpuno novu dimenziju i mogućnosti koje možda mnogima inače prolaze ispod radara, a mogu se iskoristiti kako bi se ostvario dobitak. U zavisnosti od runde nekog takmičenja, možda upravo bude više utakmica koje su pogodne za ovakvo lađenje, zato obratite pažnju i nemojte se ograničavati na ishode na kraju utakmica. Posebno jer tako automatski možete brže preuzeti i svoj dobitak u slučaju da ste bili uspešni. Takođe, iskoristite situaciju rovitosti najboljih napadača i defanzivaca, koji će se možda sačuvati na klupi za slučaj krajnje neophodnosti. Zato posetite i sportske portale, poput Sportske centrale, pre nego što sastavite svoje tikete.

Scroll to Top