Klađenje na konačan ishod i ukupno golova

U savremenom kladioničarksom kontekstu, u kom je onlajn klađenje gotovo potpuno preuzelo primat u odnosu na ono klasično i odlaske na uplatna mesta, na snazi je i sve šira ponuda klađenja, kao i raznovrsnije mogućnosti za neke opcije koje su postojale i ranije. Tako su evoluirale i ponude za dve najpopularnije vrste klađenja – klađenje na konačan ishod i ukupno golova, a posebnog prostora za kombinacije i uvećanje kvota i mogućih zarada daje njihova međusobna kombinacija. Samim tim što su najstarija tržišta klađenja, ujedno su i najpopularnija, ali i najjednostavnija, ili bar tako mislite. Klađenje na konačan ishod i ukupno golova posebno nude mogućnosti verovatno i veće nego što možete da mislite da postoje, a kamoli u odnosu na one koje ste isprobali u vašim nastojanjima da znanje o sportu pretvorite u zaradu sportskim klađenjem. Pritom, sve te mogućnosti – odnosno neke koje odaberete – često možete kombinovati i kladiti se za određeni meč istovremeno i na konačan ishod i na broj postignutih golova.

Razmotrićemo prvo koje su to mogućnosti za kalđenje na konačan ishod i ukupno golova, kako bismo kasnije analizirali neke od najboljih mogućnosti koje proizilaze iz toga i dali vam na uvid neke od saveta kojima se možete voditi u težnji za ostvarivanjem dobiti na taj način.

Vrste klađenja na broj golova

Klađenje na golove je vrsta tipa koja je u ravni po popularnosti sa klađenjem na konačan ishod utakmica, a možda čak i popularnija, a u skladu sa tim je i sve više mogućnsoti za klađenje, kojima možete znatno uvećati kvotu u odnosu na neke tradicionalnije opklade.

Najklasičnija forma klađenja na broj golova jeste 3+, odnosno da će na utakmici biti postiognuto ukupno više od 3 gola. Danas je ovo možda i najzastupljeniji vid klađenja na fudbal, a često ide i u kombinaciji u mogućnostima za klađenje na konačan ishod i ukupno golova.

Pored toga, s vremenom je niklo mnogo novih mogućnosti za klađenje na broj postignutih golova na utakmici, koji se mogu razlikovati umnogome i po šansama za dobitak, ali posledično tome i po visinama kvota, pa se tu krije i šansa za dobru zaradu, pod uslovom da ne budete lenji i prethodno sprovedete podrobnu analizu.

Na onlajn kladionicama naići ćete na više od deset mogućnosti za klađenje na broj golova, a neke od njih su iznad/ispod (više/manje; over/under) opklade – koje moćete odigrati i samo za neko od poluvremena – zatim GG, takođe veoma popularna opklada, NG u slučaju da smatrate da neće biti golova na utakmici – šta vam proširuje dosta mogućnosti u određenim situacijama, a možete pogađati i koji će od timova postići prvi gol. Opcija multigolova je potencijalno među najisplativijima, a najveća je svakako ukoliko se opredelite da pogađate tačan rezultat utakmice. Takođe možete odigrati i neku od ponuđenih kombinacija koje se nalaze u ponudama kladionica, ili povećati šanse za dobitak duplom opkladom. Navešćemo šta ove mogućnosti pružaju, kako bismo kasnije sve to stavili u kontekst mogućnosti za klađenje na konačan ishod i ukupno golova.

Meridianbet klađenje na KONAČAN ISHOD i ukupno golova

Iznad/ispod klađenje na golove

Igra koja poslednjih godina doživljava ekspanziju. Doduše, verovatno je nešto popularnija kod klađenja na košarku, jer je zbog velikog broja poena pogodnija i primenljivija, ali nije mnogo manje zastupljena ni kada je u pitanju fudbal i broj golova na utakmici. Kladionice postavljaju različite granice za klađenje iznad/ispod za golove, a sreću se mogućnosti sa 0,5; 1,5; 2,5; 3,5; 4,5, pa i 5,5 golova. Ukoliko odigrate “iznad” – ili više, plus ili koji god od sinonima za ovu igru upotrebite – potrebno je da bude postignuto više golova od navedenog decimalnog broja. Ukoliko igrate minus, odnosno ispod ili manje, potrebmo je da bude postignuto manje golova kako bi vaš tiket bio dobitan. Najčešće upotrebljivana granica je 2,5, koja je negde u preseku i predstavlja proosek navedenih opcija kod klađenja na iznad/ispod golova, pa ćemo i slikovito objasniti na ovom primeru. Ukoliko igrate “više”, “iznad” ili sl. u tom slučaju je potrebno da na utakmici bude postignuto tri ili više golova kako biste dobili novac. Ukoliko ih bude manje, izgubićete opkladu. U ovom slučaju je opklada ekvivalentna klasičnoj 3+ opkladi, ali to nije naravno pravilo. njaveći broj kladionica pruža i mogućnost za iznad/ispdod klađenje na golove i samo za prvo ili drugo poluvreme. O ovakvim opkladama i mogućnostima koje se pružaju ako ih odaberete, možete se informisati detaljno u posebnom tekstu na ovom sajtu.

GG – najčešće upotrebljena skraćenica u kladionicama

GG na tiketu označava da ste se opkladili na to da će oba tima postići bar po gol, osim u slučaju da se kombinuje sa nekom drugom opkladom, a čest je slučaj da se igra GG3+, što bi značilo da neki od timova mora postići više od jednog pogotka.

Klađenje na konačan ishod – bez golova

Kao što se možete kladiti da će oba tima koji igraju jedan protiv drugog postići bar po jedan gol, tako se možete opkladiti i da neće biti nijednog gola, što je ekvivalentno igranju na tačan rezultat 0-0. ovo može biti važna infoirmacija i u vezi sa klađenjem na konačan ishod i ukupno golova na utakmicama. Takođe može označavati iformu nerešenog rezultata bez golova i kombinovati se sa iksom (X) ,odnosno da kladiti s ena nerešen rezultat, koji ionako obezbeđuje najbolje kvote, koje dodatno možete pojačati i na ovaj način.

Klađenje na tačan rezultat

Najveće kvote su na pogađanje tačnog rezultata utakmica. Ovo jeste najteže pogoditi, zbog čega nije preporučljivo stavljati na tiket više od jedne utakmice na koju se kladite na taj način, već da igrate singl ili u kombinaciji sa drugim manje rizičnim opkladama.

Multigolovi – najisplativija mogućnost?

U odnosu na tačan rezultat značajno možete uvećati šanse – a sačuvati visok koeficijent – multigol opkladama, kada ćete se kladiti na broj postignutih golova na utakmici određivanjem donje i gormnje granice. Primera radi, ukoliko tiipujete da će biti postignuto 3-5 golova, opklada je dobitna ukoliko bude psotignuto 3, 4 ili 5 golova, a novac gubite ukoliko ih ne bude uopšte, ili bude postignuto 1, 2 , 6 ili više pogodaka na utakmici.

Meridianbet Klađenje na konačan ishod i UKUPNO GOLOVA

Klađenje na tim koji postiže prvi gol

U onlajn kladionicama dostupna vam je i mogućnost klađenja na tim koji će prvi postići gol na utakmici. U ovom slučaju se morate dosta pouzdati i u sreću, što je neizbežno, ali šanse svakako možete procentualno uvećati ukoliko bacite pogled na prethodne utakmice tih timova, odnosno u kom periodu mečeva su njihovi igrači postizali golove, kao i da l isu im treneri ofanzivnije ili defanzivnije orijentisani i u kom delu utakmica češće napadaju gol protivnika.

Klađenje na konačan ishod utakmica

U fudbalu klađenje na konačan ishod primarno uključuje tri mogućnosti, koji su osnova klađenja, a to su 1 – za pobedu domaćina, 2 – za pobedu gostujućeg tima i X – za nerešen ishod. Postoji i mogućnost za smanjenje rizika, kada ćete se opkalditi na dva od moguća tri konačna ishoda, ali naravno i dobitak bi vam bio daleko manji ako bi vaš tiket bio dobitan. Popularno nazvana dupla šansa, ovakva opklada takođe daje tri mogućnosti. Jedna je 1X, kada će vam opklada biti uspešna us lučaju pobede domaćina ili nerešenog ishoda utakmice, dok 2X znači da ćete ostavriti dobitak ukoliko pobedi gostujući tim ili utakmica bude završena bez pobednika. Takođe se može igrati i “12”, odnosno zadržati mogućnost pobede i domaćina i gosta, ali isključiti nerešen rezultat, odnosno u tom slučaju biste izgubili uloženi novac. Međutim, ovakav tip je najređi, pošto se najčešće odabere ti mza koji igrači smatraju da ima veću šansu za pobedu, a X se ostavi čisto kao “osiguranje”. Ipak, to je možda i pogrešno gledište i moglo bi se iskoristiti više, kao i u slučaju klasične opklad ena konačan ishod kada igrate X, što je mnogo ređi slučaj nego klađenje na keca i dvojke.

Taktike za klađenje na konačan ishod i ukupno golova

Kako bismo došli do “konačnog rešenje”, odnosno najboljih strategija za klađenje na konačan ishod i ukupno golova, najefikasnije će biti da prevashodno razmotrimo pojedinačno svaku od ovih opklada, a da potom pronađemo zlatnu sredinu.

Taktike za klađenje na konačan ishod

Za klađenje na konačan ishod treba pre svega obratiti pažnju na učinak tima u tekućoj sezoni, ukoliko je ista odmakla. Na taj način moći ćete da steknete relevantan uvid, dok to gubi značaj ukoliko je početak sezone, jer nema svrhe razmatrati šta se dešavalo dva meseca ranije, pošto isti tim može ući sa potpuno drugačijim, slabijim ili jačim timom, u novu sezonu. Takođe, može se promeniti i trener, a samim tim i orijentacija u igri za 360 stepeni. Obratite pažnju na uspešnost timova, pre svega u poslednjih nekoliko utamica, ali nikako se ne vodite samo poslednjom, jer upravo tu leži najveća zamka. Zatim, u zavisnosti od toga da li su timovi koji igraju međusobno odmaćin ili gost, sagledajte njihove učinke na domaćim, odnsono terenima na strani kakaao biste utvrdili uspešnost. Ukoliko je gostujući tim bolji na gostujućim terenima, a domaćin upravo na domaćim, najbolje je da takve utakmice izbegnete, osim u slučaju da je neki od timova izraziti favorit.

Nakon toga pređite na analizu sastava tima, što možete postići praćenjem aktuelnih informacija vezanih za tu utakmicu. Pre svega je bitno utvrditi sastave timova, odnosno koliko će igrača izostati iz ovog ili onog razloga, kao i koliko su važni za ekipu, odnosno njenu efikasnost ili odbranu gola. Takođe proverite i ko su treneri, pošto je u današnjem fudbalu uobičajena česta smena na klupi timova, a svaki od njih može potpuno izmeniti stil igre timova. Nije na odmet pokušati da predvidite kakva bi mogla da bude postavka jednog trenera spram drugog, jer i oni sami razmišljaju o postavci drugog tima, a ne samo onaj ko želi da se kladi na utakmicu. Ukoliko su u pitanju dva defanzivnija tima, velika je verovatanoća da će utakmica biti tvrda i bez puno golova, što može biti važno za klađenje na konačan ishod i ukupno golova.

Ono što ne smete ispustiti iz vida kako biste uradili sve što je do vas jeste i motivacija ekipa. Ukoliko se radi o ligaškoj utakmici, možda je jedan tim već dostigao svoj cilj – osvajanje titule, opstanak, plasman u međunarodno takmičenje. U takvim situacijama možete razmotriti o opkladi na tim koji još uvek ima motiva u datom takmičenju za pobedu, jer su mu važni bodovi. U nekim utakmicama će se sastati dva tima koji nemaju posebnu motivaciju, pa je na vama da procenite da li će je možda pronaći, ili bi bolje bilo da se jednostavno klonite takvih mečeva. Sa druge strane, baš takvi mečevi bi mogli da budu pogodni za klađenje na mali broj golova. Ne zaboravite da su u opticaju za klađenje na konačan ishod i ukupno golova i prijateljske utakmice, a tu posebno morate biti na oprezu. Jače reprezentacije i klubovi mogu isprobati potpuno nove igrače, i to ne samo u slučaju da igraju proitiv slabijih protivnika.

Mozzartbet Klađenje na KONAČAN ISHOD i ukupno golova

Različite ponude za klađenje na konačan ishod i ukupno golova

Pored aspekata same utakmice, odnosno onih koji se tiču timova i uslova za igru, postoje i oni u okviru samih kladionica koje biste trebali razmotriti, da ne biste uzalud na kraju imali manji novčani bilans. Iako su često slične, može se desiti da se kvote razlikuju i u većoj meri od kladionice do kladionice, pošto se favorizuju neka takmičenja. Proces ove provere vam je psoebno olakšan u eri onlajn klađenja jer vam je sve na klik, pa nećete morati da idete od kladionice do kladionice i pregledate liste svake od njih. Najevća prednost leži u tome što ćete uštedom tog vremena izbeći i kašnjenje da popunite tiket na vreme, a i moći ćete više da se fokusirate na razmišljanje i analizu.

Taktike za klađenje na ukupno golova

I kod taktike za klađenje na broj golova, a posledično i za klađenje na konačan ishod i ukupno golova kombinovano, morate sagledati širu sliku, a ne samo prethodne utakmice timova na čiju se utakmicu kladite. možda u njoj nije bilo golova, ali ih je zato prosečno bilo veoma mnogo na prethodnih nekoliko. Jasno je da su šanse veće da ih bude. Ne treba se previše opterećivati ni previše davnim utakmicama, već naći najbolju moguću meru od desetak mečeva, osim ako nije bilo pauza u takmičenju. Na taj način najbolje stičete uvid u aktuelnu formu timova, ali i najboljih strelaca.

Međusobni dueli i tradicija često mogu biti još važniji od aktuelne forme i poslednjih odigranih mečeva. Najčešće u nekim derbijim utakmice mogu biti tvrđe nego što ih inače igraju ti timovi, čak iako su inače izrazito ofanzivni. Tu možete pronaći šansu za uspešno klađenje na manji broj golova, ali je daleko komplikovanije pronaći balans za klađenje na konačan ishod i ukupno golova u kombinaciji u takvim duelima.

I u slučaju pogađanja broja golova bitan je pogled na dosadašnji učinak timova u takmičenju. Ovaj aspekt je olakšavajući za klađenje na konačan ishod i ukupno golova iz razloga što je bitan za oba dela ove kompleksne opklade. Tako možete videti koliko je tim postiže golova u tom takmičenju i zaključiti koliko mu je bitno u odnosu na neko drugo. Ne zaboravite, izbor utakmica za klađenje je veoma širok i sigurno nećete sami moći da znate sve o bilo kojoj ligi, kupu ili međunarodnom takmičenju. Ono što je takođe zajedničko za klađenje na konačan ishod i ukupno golova jesu sastavi timova i izostanci igrača. Možda čak i bitnije za kalđenje na golove jer neigranje anjboljeg strelca umnogome može delovati na vašu uspešnost u klađenju.

Važnost instikta za klađenje na konačan ishod i ukupno golova

Ne treba zanemariti ne kladioničarski instikt, koji je zapravo instikt ljudi koji prate i razumeju se us port, a ne nešto poput klasičnog i nedefinisanog kockarskog instikta, koji se četo pominje. Zato, kako biste se oslonili na njega, neophodno je gledati utakmice i imati uvid u to kako igra i ponaša se na terenu neki tim, kao i koje su mu slabe tačke koje protivnik može iskoristiti. Ovo posebno može biti značajno kod uživo klađenja kada možete primetiti da se slabiji tim umorio iako je u doroj situaciji trenutno.

Mozzartbet klađenje na konačan ishod i UKUPNO GOLOVA

Ostali saveti za klađenje na konačan ishod i ukupno golova

Osim instikta, na koji se mogu u određenim situacijama osloniti iskusni ljubitelji određenog sporta, klađenje na konačan ishod i ukupno golova može biti uspešnije ukoliko se vodite određenim principima koje možemo izvući kada se u obzir uzmu pojedinačne taktike za klađenje na broj golova i za klađenje na konačan ishod, odnosno kada se sučele i izvuče zajednički činilac.

Ono od čega svakako trebate početi i što je baza svega pošto je i samo klađenje bazirano na tome, odnosno od toga zavisi uspešnost vašioh opklada – jesu statistički pokazatelji i tabele. Ukoliko ne želite puno rizika, najbolje je pronaći utakmice u kojima postoji izraziti favorit, koji je u prethodnih nekoliko utakmica postuzao mnogo golova i kladiti se na njegovu pobedu i 3+ (odnosno 1 3+ ukoliko je reč o domaćinu ili 2 i 3+ ako je favorit gostujuća ekipa, a u tom slučaju će i kvota biti nešto veća).

Ukoliko je i tim koji je autsajder inače poznat po tome što postiže dosta golova, ili pak ima dobrog izvođača prekida, možete uz pobedu favorita probati i sa kombinacijom GG, odnosno da će oba tima postići gol.

Takođe, pored poslednjih utakmica, obratite pažnju i na serije rezultata, pa tako možete naslutiti da nekoj pobedničkoj ili gubitničkoj baš u tom kolu može doći kraj, a u zavisnosti od toga odigrati na pobedu ili poraz tog tima, uz veći ili manji broj golova, u zavisnosti od golgeterske forme.

Kada čujete ili pročitate da ključni golgeter nekog tima, koji inače postiže puno golova, izostaje, a tim je u seriji pobeda, mogli biste pronaći kompromis i odigrat na pobedu tog tima, ali uz manji broj golova, birajući neku od navedenih opklada, a preporučljivo je da zbog kvot ato budu multigolovi.

Ne izbegavajte igranje na nerešen rezultat, posebno ukoliko se radi o derbi mečevima, na kojima često pada i malo golova.Tu je dobra prilika da se proba sa X-om uz mali broj golova, ili pak gađati tačan rezultat 0-0 ili 1-1 uz to, ili igrati X i dodati NG, što praktično znači opkladiti se na ishod bez golova.

Prijateljske utakmice često mogu doneti više golova usled slabije motivacije timova, pa je to dobra šansa za igru na 3+ ili još bolje na 3-5 golova, uz pobedu ekipe koja je u seriji pobeda. Naravno mnogo tog aće zavisisti od konkretnih rivala. Ukoliko je neki tim koji je na nizao tri pobede u sitiaciji da igra protiv daleko jačeg rivala, možda probate i da se opkladite protiv tima koji je u formi.

Iznenađenje možete tražiti i u specifičnim uslovima za igru, kao što su vremenski ili podloga na kojoj se igra. Tako veštačka trava, koja je retka, često može biti prednost domaćeg tima protiv ekipe koja na to nije navikla. Otuda se može desiti iznenađenje i protiv favorita, pa možete probati da odigrate X uz GG.

Podsetićemo vas i da odmerite najbolje kvote u različitim kladionicama za klađenje na konačan ishod i ukupno golova, odnosno za oba od ova dva elementa koja sačinjavaju vašu potencijalnu opkladu. Posao vam je značajno olakšan u eri onlajn klađenja, pa ćete uštedeti puno koraka, vremena, ali i rizika da ćete možda zakasniti da odigrate tiket do početka svih utakmica dok prikupite dovoljno informacija i odlučite se koje mesto je najbolje za klađenje na konačan ishod i ukupno golova za konkretne utakmice.

Naravno, imajte u vidu da su ovo uopšteni saveti i da ne postoji univerzalna formula za ovako kompleksne opklade, ali smo nastoijali da vam maksimalno pomognemo i olakšamo odluku, a na vama je da prinađete onu idealnu nit koja vam može doneti dobru zaradu.

Klađenje na konačan ishod i ukupno golova uživo

Već smo napomenuli i element različitih kvota u zavisnosti od kladionice, čije uočavanje razlika može biti značajno za pronalaženje najboljih kvota za klađenje na konačan ishod i ukupno golova, odnsono prednost koja se u tom pogledu ostvaruje kada se kladite onlajn. Još veća prednost jeste kada se kladite uživo, pošto su vam kvote dostupne samo posetama različitih sajtova, za šta ne treba puno vremena. Potrebno je samo da budete registrovani na više od jednog sajta koji pruža uslugu onlajn klađenja.

Zaključak

Nakon svega navedenog jasno vam je koliko pre svega raznovrsnih mogućnosti pružaju onlajn kladionice, a da ih možda niste bili ni svesni dovoljno. Svakako je jedna od mogućnosti da ostvarite veće kvote i klađenje na konačan ishod i ukupno golova u kombinaciji, odnosno simbioza dva najpopularnija kaldioničarksa tržišta. Ipak, ukoliko ste pročitali tekst već vam je jasno da do novca ovim putem nećete doći ni malo lako. Preduslov za to je pre svega žrtvovanje vašeg vremena kako biste ga uložili u kvalitetnu analizu, ali i ozbiljno rasuđivanje prilikom vaganja između konačnog ishoda i potencijalnog broja golova na utakmici, pre odluke o tome šta će se naći na vašem tiketu.

Scroll to Top