Skrill

Skrill je servis onlajn plaćanja osnovan daleke 2001. godine pod nazivom Moneybookers, upravo sa namenom uplaćivanja sredstava za klađenje, kako bi se ovaj proces sprovodio daleko brže nego što je bilo moguće. U međuvremenu, 2013. promenjen naziv u Skrill kada je došlo do potpunog ribrendiranja, a funkcije i mogućnosti su značajno proširene, što svedoči i o pouzdanosti i efikasnosti ovog sistema plaćanja. U doba kada je klađenje zahvaljujući tehnologijama napredovalo do te mere da je širom sveta dostupno onlajn klađenje, ovakav način plaćanja se pokazao u punom sjaju pošto donosi velike prednosti. Skrill je zapravo vrsta onlajn novčanika sa mogućnošću višenamenske upotrebe. Pored osnovne, a to je uplata novca kladionicama za svrhu klađenja, moguće je još i plaćati bilo kakvu vrstu usluga ili robe onom prodavcu koji ima svoj Skrill nalog, kao i slati novac nekom. Isto tako i sami možete primiti novčana sredstva putem skrilla.

Transakcije putem Skrilla

Skrill u Srbiji se pre svega koristi u svrhu klađenja na stranim kladionicama, kako se može doći do usluga koje nisu dostupne u domaćim, kao što je recimo šira ponuda u sklopu određenih sportova koji su manje popularni kod nas, kao i većeg izbora bonusa.

Velika prednost ovakvog načina plaćanja jeste brzina, pošto praktično nećete uopšte čekati kako bi se transkacija izvršila od trenutka kada izvršite uplatu dok se novac ne nađe na vašem nalogu na kladionici. Prethodno je samo potrebno da se ulogujete na svoj Skrill nalog preko korisničkog imena i šifre koje ste odredili prilikom registracije, a potom da odredite količinu novca koju ćete uplatiti u kladionicu u sklopu koje želite da se kladite.

Osim “matične” funkcije brze uplate sredstava za klađenje, sada Skrill predstavlja pravi e-novčanik koji možete koristiti i za kupovinu sa onlajn servisa za prodaju, vršiti međusobne transkacije između ljudi, ili kupovinu najrazličitijih stvari u trgovinama koje imaju svoj Skrill nalog.

Ono što je posebna pogodnost jeste mogućnost povezivanj Skrill naloga sa Payoneer i Neteller servisima i vršiti transkacije između njih, što posebnu ulogu ima u Srbiji, jer bi Skrill u suprotnom bio teško upotrebljiv, o čemu nešto kasnije.

Skrill uplata depozita Meridianbet

Skrill interfejs

Sajt Skrill servisa je veoma vizuelno prijemčiv i jednostvano ga je koristiti, pa se zato ne moraju ustručavati čak ni oni koji do sada nisu imali iskustva sa direktnim onlajn plaćanjem preko mejla. Čak i oni koji su do sada uplaćivali jedino direktno, uplatama na fizičkim uplatnim mestima, mogu razmotriti ovu opciju, jer uopšte i ne iziskuje posedovanje bankovne kartice, već sve ide isključivo preko mejla. Uz to, tu je i korisnička podrška u vidu direktnog kontakta operatera i stranice za pomoć na kojoj možete naići na objašnjenja.

Kad smo kod otklanjanja nedoumica, i na onlajn kladionicama možete naići na jasno ilustrovana objašnjenja ovog postupka plaćanja Skrill-om, za šta je dobar primer Meridianbet onlajn kladionica, koja je bila i prva koja je ponudila ovakav metod uplate depozita na domaćem tržištu igara na sreću.

Bezbednost i sigurnost Skrill transakcija

Skrill koristi SSL enkripciju najnovije generacije i njihove transkacije su potpuno bezbedne, bilo da je reč o vašim ličnim podacima ili onim o finansijskom stanju. Iako do sada nije bilo problema ove vrste, nastoje da na svaki način otklone i najmanju naznaku nesigurnosti, pa je odskoro uvedena i dvostruka identifikacija putem koda koji stiže sms-om i koji kucate nakon šifre uvek kada želite da se ulogujete. Ovaj kod je sačinjen od šest cifara i povezan je sa guglovom aplikacijom.

Način registracije

Možete se registrovati na Skrill veoma jednostavno, a ovaj proces je dodatno uprošćen podelom na pet koraka, u kojima su grupisane različite vrste podataka koje je potrebno navesti. Na startu je potrebno da navedete svoju imejl adresu i šifru koju želite da koristite na Skrill platformi, a nakon toga ime, prezime i datum rođenja, posle čega se dolazi do trećeg koraka, gde je potrebno skrenuti pažnju na važan aspekt ovog servisa!

Razlog je taj što pored države u kojoj živite, na ovom koraku navodite i valutu kojom ćete vršiti transakcije putem Skrill servisa, ali koju nećete moći da promenite kada se jednom registrujete.

Nakon toga je potrebno navesti grad u kom živite, adresu i poštanski broj, a poslednji korak zahteva broj telefona i pristanak na uslove korišćenja Skrill servisa. Nakon ove procedure stići će vam mejl sa linkom, na koji je potrebno kliknuti kako bi se izvršila autentifikacija mejla. Kada ovo obavite, nadalje je potrebno samo da se ulogujete na Skrill kako biste vršili željene transakcije, između ostalih i uplatu depozita kladionicama u kojima želite da se kladite. Međutim, tek nakon registracije može nastati problem.

Skrill uplata depozita Meridianbet

Dostupnost Skrill uplate depozita u domaćim kladionicama

Već smo pomenuli da je Meridian kladionica koja podržava ovaj način uplate depozita, odnosno da na sajtu postoji i detaljno objašnjen način na koji je to moguće učiniti. Dugo je Meridanbet bila i jedina onlajn kladionica na kojoj je moguće koristiti Skrill način uplate depozita, iako je najefikasniji, uz određene negativne aspekte, odnosno žrtve, koje ćemo navesti kasnije. Njima su se u međuvremenu priključili i Maxbet i Circus kladionice, ali je to i dalje veoma malo kada se stavi u odnos sa ukupnim brojem onlajn kladionica koje postoje registrovane na našem području zvanično od strane nadležne Uprave za igru na sreću. Ovo najbolje demonstrira zaostalost našeg tržista igara na sreću, jer najveći broj svetskih kladionica pruža ovakvu mogućnost.

Tamo gde postoji, procedura je veoma jednostavna, gde je potrebno navesti osnovne podatke i potom iznos koji želite da prebacite iz svog Skrill e-novčanika na nalog u kladionici. Ovo posebno značajno može biti za one koji nemaju svoj račun u banci i platnu karticu, kako bi minimalizovali vreme koje bi utrošili za uplatu depozita. Međutim, i tu postoje problemi koji se granaju na više strana, a što je kao i u mnogim sferama, posledica zaostalosti i uzročno-posledičnog dejstva.

Izostanak bonusa za Skrill uplatu depozita

I tamo gde je moguće uplatiti depozit putem Skrill prenosa sredstava, obično ne postoje nikakve posebne pogodnosti za to, osim trenutnosti prenosa sredstava, što je često moguće i nekim drugim načinima uplate. Prestižne svetske kladionice često potenciraju posebne bonuse za ovakav način uplate depozita, pa čak i Bonuse dobrodošlice vezuju za uplatu prvog depozita Skrill-om, što nije slučaj kod onih na našem tržištu.

Nemogućnost direktne uplate Skrill-om

Problem nastaje i što u Srbije nije moguće na ovaj način direktno preneti sredstva na nalog koji imate u kladionici. Radi se o tome da se pri uplati sredstava morate izjasniti da li je novac namenjen za potrebe klađenja. Ukoliko jeste, bićete odbijeni, a nećete uspeti da ga iskoristite u te svrhe ukoliko se izjasnite da nije namenjen tome. Zato je to moguće učiniti samo kasnijom transakcijom na naki drugi servis, poput pomenutih Neteller i Payoneer, a onda posredno preko njih uplatiti depozit na svoj kladioničarski nalog.

Skrill Prepaid Mastercard

Mastercard predstavlja pripejd debitnu karticu koja je povezana sa vašim elektronskim novčanikom i sa kojom je Skrill plaćanje mnogo lakše funkcionisalo do 2017. i ukidanja iste u Srbiji, jer korisnici mogu biti samo državljani članica Evropske ekonomske zajednice, u kojoj Srbija nije.

Cena upotrebe Skrill servisa

Posebno je otežavajuća okolnost za korisnike u Srbiji ta što Skrill nije besplatan, iako je efikasan, odnosno naplaćuje određene provizije. Kada se uzmu u obzir sva ograničenja koja su izražena u Srbiji za ovaj metod uplate, jasno je da treba dobro izvagati pre nego se odlučite na ovakav korak.

Tako će recimo za svaki uplaćen dopizit Skrill naplatiti 1% provizije od ukupne sume, dok povlačenje sredstava na bankovni račun košta 5 i po evra za jednu transakciju, ali je to fiksna provizija koja ne zavisi od visine sume.

Scroll to Top