Uplata sredstava za klađenje

Najneophodniji uslov za korišćenje onlajn kladionica i klađenje od kuće, pored registracije i verifikacije naloga, svakako je uplata sredstava za klađenje, odnosno polaganje depozita. Čak i u slučaju kada postoje bonusi dobrodošlice bez depozita, verovatno će pravila i uslovi biti postavljeni tako da nećete moći da podignete dobitak pre nego što na svoj nalog uplatite određeni iznos depozita. Uplata sredstava za klađenje može se izvršiti na mnogo načina, ali će se mogućnosti razlikovati od kladionice do kladionice. U nekoj ćete čak imati i jednu jedinu opciju, a kod drugih priređivača onlajn kladionica nekoliko, pa ćete moći da odaberete. Upravo je ovo jedan od pokazatelja i parametara kojima se trebate voditi prilikom izbora onlajn kladionice. Može čak doći i do situacija da niste u mogućnosti da uplatite depozit načinima koji su negde dostupni, pa samim tim ni da se kladite onlajn.

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti moguće načine za uplatu depozita u onlajn kladionicama i njihove potencijalne prednosti i mane.

Mogućnosti za uplatu depozita

Za onlajn klađenje depozit možete položiti i na tradicionalan način, na uplatnom mestu, odnosno odlaskom do fizičke klaidonice, ali potom ne morate sedeti tamo sa ljudima koji vas nerviraju i koji smatraju da su preveliki stručnjaci, već otići do kuće ili nekog drugog prijatnog mesta, gde ćete se na miru kladiti i moći dobro da razmislite i zabavite se potpuno, uz mogućnost da zaradite. Međutim, to nećete morati da činite, pošto su vam na raspolaganju, u zavisnosti od kladionice, i plaćanja bankovnim karticama, uplate na račun, koje su u eri e-bankinga veliak pogodnost, vaučeri, kao i najmoderniji načini kao što su onlajn novčanici, kriptovalute i Paypal.

Uplata sredstava za klađenje – indikatori

Uplata sredstava za klađenje, ali samim tim i najpogodnija kladionica, se može odabrati na osnovu nekoliko pokazatelja. To je na prvom mestu sigurnost igrača, bilo njihovih novčanih sredstava ili podataka o ličnosti. Ovde bi jedan od najširih pokazatelja mogla da bude jednostavno licenca kladionice za poslovanje u domaćem onlajn prostoru, pošto u takvim slučajevima ne bi smelo da bude problema sa bezbednošću. A izbor takvih kladionica vam je veoma velik. Međutim, dostupne su i neke od najvećih svetskih kladionica koje ne poseduju domaću licencu, ali njihov brend i rasprostranjenost su pokazatelj pouzdanosti.

Ono što je veoma važno kod izbora metode plaćanja jeste i brzina kojom će transakcija biti izvršena, odnosno sredstva biti na vašem nalogu, kako biste njima mogli da se kladite. Međutim, uplata sredstava za klađenje je u većini slučaja trenutna, pošto kladionice o tome dosta brinu, za razliku od isplate dobitka, kada ćete morati često da čekate na svoj novac neko vreme.

Metode plaćanja se razlikuju i po postavljenim granicama kada je reč o minimalnim i maksimalnim iznosima koji se mogu uplatiti. Pored toga, i isti načini plaćanja mogu se u ovom smislu razlikovati u zavisnosti od konkretne kladionice.

Uplata sredstava za klađenje nekada može biti opterećena i naknadom, pa ćete pored uplaćenog depozita morati da izdvojite i dodatna sredstva. Ipak, ovakvi slučajevi su veoma retki i najčešće se mogu sresti kod nekih onlajn novčanika, koji možda zauzvrat nude druge posebne pogodnosti. Onlajn novčanici u domaćim licenciranim onlajn kladionicama još uvek, na kraju krajeva, i nisu baš zastupljeni.

Uplata sredstava za klađenje platnim karticama

Uplata sredstava za klađenje platnim karticama

Bankarske kartice su jedan od najbržih načina za uplatu depozita, a nisu podložne ni dodatnim novčanim naknadama, osim u slučaju onih za čije vam održavanje banke naplaćuju mesečnu nadoknadu, što je sada slučaj sa Visa karticama. Pored Visa, zastupljene su najčešće još tri vrste kartica. Mogućnosti su sledeće

  • Visa kartica – najpopularnija, ali nije više besplatna
  • Master – svetski brend
  • Maestro – izdaju ih najčešće lokalne banke i
  • Dina kartice – u poslednje vreme sve rasprostranjenije nacionalne kartice, ali nisu još uvek ponuđene kao opcija plaćanja na mnogim kladionicama.

Razlike među karticama neće biti posebno primetne u konteksu uplate depozita u kladionicama. Sve su uglavnom sigurne i efikasne kada je reč o brzini uplate. Limiti uplate depozita su pritom najmanji u slučaju uplate sredstava za klađenje platnim karticama.

Uplata sredstava za klađenje elektronskim novčanicima

Najmanje zastupljene metode plaćanja u domaćim licenciranim onlajn kladionicama su elektronski novčanici, koji na svetskom nivou međutim u velikoj meri preuzimaju primat zbog svojih pogodnosti. Najpopularniji su Neteller i Skrill, a tu je i IPay. Ove metode uplate su dostupne na nekim svetskim kladionicama kojima je moguće pristupiti kod nas, ali su i određeni ograničeni za našu zemlju u nekim slučajevima. Neteller i Skrill su od pre nekoliko godina u istom valsništvu, pa je moguće i slati novac sa jednog na drugi elektronski novčanik. Glavna prednost je sigurnost jer se ne moraju direktno unositi podaci prilikom plaćanja, a uz to ih možete kombinovati i sa ostalim metodama plaćanja, odnosno mogu se koristiti kao posrednici. Najčešće je uplata i isplata najbrža u ovom slučaju, ali su i limiti uplate veći.

Najpopularniji e-novčanik je Paypal, međutim ne koristi se toliko za uplatu depozita u svrhe klađenja, iako su dostupni na nekim velikim kladionicama, kojima se može pristupiti i kod nas. Razlog su pre svega visoke naknade, za obračun svake transakcije i naknadno za konverzije. Najveća prednost je sa druge strane bezbednost, ali ima i drugih sigurnih načina danas, a na pojačavanju bezbednosti uglavnom svi rade.

Uplata sredstava za klađenje vaučerima

Postoje različite varijacije uplate sredstava za klađenje vaučerima, i načini kako doći do njih. Ipak, nisu više toliko česti. Njih, ukoliko imate sreće, u slučaju nekih kladionica možete dobiti od promoitera, ili ih pak kupiti u samim kladionicama (ukoliko postoje u klasičnom obliku), određenim kioscima, benzinskim pumpama i sl. Najrasprostranjeniji vaučeri su VCash i A vaučeri.

u slučaju A vaučera potrebno je preko opcije “uplata” prevashodno izabrati opciju plaćanja ovim vaučerom, kako biste dobili kod koji biste kasnije pokazali operateru. Minimalni iznosu plate na ovaj način je 100 dinara.

VCash ne zahteva takvu proceduru. Potrebno je da kupite vaučeru u određenom iznosu i samo da skenitrate QR kod koji se nalazi na njemu, kako bi se sredstva našla na vašem nalogu. U ovom slučaju je minimalna moguća uplata depozita 200 dinara.

Uplata na račun – bankovni transfer

Uplatu depozita za klađenje moguće je uplatiti i na najtradicionlaniji način – uz direktnu uplatu u kladionici – a to su uplate na račun, što je metod sveopšte zastupljen već dugo godina kod nas za bilo koja plaćanja. Ovakve uplate možete izvršavati u banci, pošti ili menjačnicama, a pslednjih godina je značajno olakšan uvođenjem e-bankinga. Na taj način možete sa mobilne aplikacije dati banci nalog za prenos i izvršiti uplatu bez da se pomerite sa mesta. Na taj način se nadoknađuje i izostanak određene platne kartice kao opcije, ukoliko je nemate, jer ćete svakako sa svoje kartice moći e-bankingom da prebacite sredstva na svoj nalog. Naravno, preporučljivo je da i ne odaberete kladionicu koja nema u ponudi mogućnost direktnog plaćanja vašom karticom, ali moguće je da su druge pogodnosti velike. Limiti ovakvih uplata variraju u zavisnosti od kladionice, ali svakako nisu veliki.

Uplata sredstava za klađenje e bankingom

Uplatna mesta

Na kraju krajeva, uplata sredstava na nalog za onlajn klađenje može se uplatiti i na tradicionalan način, u samoj kladionici. Međutim, ne morate uplatiti odmah tiket, već samo sredstva na nalog, koja ćete kasnije iskoristiti da od kuće na miru sastavite tiket ili se kladite uživo iz fotelje. Ovo je pogodnost kladionica sa dugom tradicijom koje su rasprostranjene i u fizičkom smislu, ali je sve više onih opredeljenih samo za onlajn poslovanje. Međutim i one obezebđuju ovakve mogućnosti preko saradnje sa određenim kioscima, benzinskim pumpama, menjačnicama ili drugim radnjama. Najčešće postoji opcija plaćanja na “Moj kiosk” trafikama i “Payspot” menjačnicama. Limiti su obično niski, i možete uplatiti i iznos koliko za jednu opkladu sa malim ulogom.

M-cash uplata sredstava za klađenje

Možda i najjednostavnija mogućnost, koja je doduše pogodna da se koristi najčešće za male depozite. M-cah uplata sredstava za klađenje se izvršava sa broja mobilnog telefona, bez unošenja bilo kakvih ličnih podataka, podataka sa bankovnih kartica i sl. Pogodno je za instant uplate kada biste želeli da odigrate određenu opkladu, ali u tom trenutku nemate sredstva na nalogu.

Šta kada ste u inostranstvu?

Postoje i specijalni metodi plaćanja, poput čekova i deviznih transakcija u slučaju da niste u zemlji. Međutim, skupi su. Najpoznatiji metod je Payseft Card koji postoji samo u određenim zemljama, ali bi iznos koji uplaćujete morao da bude bar 100 evra. Ukash se takođe koristi u ove svrhe, ali u oba slučaja je moguće samo uplatiti depozit, dok isplata dobitka nije moguća direktno na ove kartice.

Scroll to Top