Paypal

Paypal je jedna vrsta elektronskih novčanika, možda i najpopularniji u svetu i sa najdužom tradicijom. Posebne prednosti se mogu ostvariti i kada se Paypal koristi u svrhu uplate sredstsava na kladioničarske naloge, ali je u slučaju Srbije to uglavnom još uvek retkost. Smatra se veoma sigurnim sredstvom za novčane transakcije, ali i brzim. Od 2015. posluje samostalno, a poseduje i evropsku licencu. Prethodno je nastao 2000. godine spajanjem firmi “X.com” i “Confinity”. Od 2002. ova firma u svom sastavu ima i “Ebay”, a od 2014. je jedinstvena firma, sa sedištem koje se nalazi u Kaliforniji, u Americi.

Početna Stranica Paypal onlajn servisa

Prednosti Paypal plaćanja u kladionicama

Jedna od karakteristika Paypala je pouzdanost, pošto je dobro poznato sredstvo plaćanja onlajn putem, a prednosti se prenose i kod kladioničarskih transakcija. Kladioničarima je ovo posebno važno zbog prirode delatnosti. O pouzdanosti svedoči broj korisnika Paypal- a koji se meri stotinama miliona ljudi.

Drugi, rekli bismo sve važniji, benefit ovakve vrste plaćanja jeste brzina transakcija. Paypal to omogućava gotovo trenutno, odnosno za nekoliko sekundi. U savremenom tehnološkom kontekstu onlajn klađenja brzina je veoma važan faktor, što kulminira u onlajn uživo klađenju kada svaki trenutak može značiti gubitak ili dobitak novca. U srpskim kladionicama je već neko vreme ovakav vid klađenja rasprostranjen dobrano, pa je i ovakvo sredstvo plaćanja neophodno, ali je ipak retkost.

Ono što Paypal možda čak i najviše izdvaja u odnosu na konkurentske metode plaćanja kladioničarskih transakcija jeste sigurnost. Za razliku od ostalih načina, ali i samih registracija kod većine domaćih onlajn kladionica, kod Paypal – a nije potrebno navoditi najličnije i najosetljivije podatke, već će se sve obaviti pomoću imejl adrese i lozinke koju ste odabrali. Ipak, možete biti nasamareni određenim prevarama, o čemu čitajte u daljem tekstu.

Mobilna aplikacija

Posebna vrsta prednosti koja je važna za savremeno doba i koja dodatno olakšava igračima i samim kladionicama jeste mobilna Paypal aplikacija, kaja se prilično jednostavno koristi. Ovo je posebno važno za one koji se klade putem aplikacija samih kladionica, koje bi opet bile u velikoj prednosti kada bi obezbedile ovakav način uplata i isplata, i ispratile tako i svoju mobilnu dostupnost.

Paypal posebnu efikasnost može pružiti korišćenjem mobilne aplikacije

Posebne prednosti za klađenje

Ono što posebno interesuje igrače koji se klade, Paypal sredstva mogu da važe i za većinu bonusa koje nude kladionice. Na ovom polju je Paypal u velikoj prednosti u odnosu na druge slične platforme kao što su Skrill i Neteller, o kojima se takođe možete informisati na ovom sajtu.

Posebno je važno da se kod uplate sredstava na nalog u kladionici ne naplaćuje bilo kakva nadoknada, što može da zvuči previše dobro ali je istinito. Međutim, o tome detaljnije u daljem tekstu.

Mane Paypal transakcija

Postoje dva velika nedostatka Paypala. Jedan se odnosi na sigurnost, a drugi na isplatu sredstava.

Paypal jeste siguran način, ali uvek postoji opasnost od kriminalnih sajbrer napada sa namerom da vam se ukrade novac sa računa određenom prevarom. Zato pazite ukoliko vam mejlom ili nekom drugom platformom stigne napomena da treba da se registrujete ili obnovite šifru za vaš nalog. Uostalom, ovakvi pokušaji su česti i u drugačijim prilikama, kao što je pokušaj preuzimanja sajtova ili stranica na društvenim mrežama.

Kad je reč o isplati sredstava putem Paypal-a postoji dvostruki nedostatak. Jedan se odnosi na rok, pošto možete doći u situaciju da na svoj novac čekate nekoliko dana. Drugi nedostatak je još veći, posebno za korisnike u Srbiji koji obraćaju veliku pažnju na to, a tiče se naplate nadoknade prilikom isplate. Iz tog razloga bi najbolje bilo da novac, ukoliko koristite ovaj metod, podižete u većim količinama nakon nekog vremena, jer ćete manje puta morati da imate ovakvu vrstu gubitaka.

Paypal onlajn plaćanje

Uplata sredstava na nalog putem Paypal -a

Proces plaćanja na naloge kladionica se sprovodi veoma jednostavno. Nakon što se ulogujete na nalog kladionice u kojoj imate nalog, ili pak ukoliko nemate postojeći odaberete određenu na kojoj ćete se registrovati, naićićete na nekoliko, manje ili više brojnih mogućnosti za uplate depozita (uglavnom nisu velike u domaćim kladionicama). Ukoliko negde postoji mogućnost za Paypal transakcije, pri odabiru je samo potrebno da navedete o kojoj se sumi radi, kada ćete biti prebačeni na svoj Paypal nalog, nakon čega je samo potrebno potvrditi uplatu. Ono na šta treba obratiti pažnju u zavisnosti od konkretne kladionice jeste minimalni (i maksimalni iznos) uplate depozita.

Isplata dobitka preko Paypal-a

Sličan je i proces isplate dobitka preko Paypal-a, bar kada je proceduralni deo u pitanju. Nakon prijave na nalog u kladionici gde ste registrovani, u odeljku za plaćanje izaberite isplatu, a potom opciju Paypal. Zatim unosite iznos koji želite da vam bude isplaćen, ali ćete na isti morati da pričekate nekoliko dana, za razliku od situacije kada treba da uplatite svoj novac, što se izvršava gotovo trenutno. Prethodno ćete morati da potvrdite proces isplate kada budete prebačeni na vaš Paypal nalog. I to nije sve, pošto će vam uz to biti naplaćena i nadoknada. Razlozi koji se navode za ovakvu sporost su sigurnosni, odnosno provere mogućih manipulacija novcem.

Paypal registracija

Odmah po prijavi na Paypal potrebno je prijaviti svoj bankovni račun, a tom prilikom morate navesti datum rođenja, kao i podatke vezane za vaš račun. Nakon toga će vam se na Paypal nalogu pojaviti određeni mali iznos koji dobijate radi preventive od zloupotreba, a takav status može trajati maksimalno 3 dana. Kada se ta sredstva pojave očekujte izvod iz banke na kom će biti vaš Paypal kod, pomoću kog ćete aktivirati i verivikovati svoj Paypal nalog. Proces transakcije sa bankovnog računa se završava preko opcije Wallet, nakon čega se aktivira Add Bank Account koji je završna faza ovog procesa. Posle toga možete raspolagati svojim Paypal sredstvima, pa se između ostalog i kladiti onlajn ukoliko pronađete kladionice sa tom mogućnošću.

Zaključak

Paypal je mogućnost sa kojom zaostaje najveći broj domaćih kladionica, ali sa tom činjenicom paralelno stoji i slaba obaveštenost i neupućenost u mogućnosti za ovakve transkacije na generalnom nivou u našoj javnosti. Ipak, ukoliko uložite malo napora da pročitate ovaj tekst i raspitate se o dostupnosti na domaćem tržištu, možete izvući više benefita kada je reč o onlajn klađenju nego što može biti gubitaka i eventualnih rizika.

Scroll to Top